Wild Rift: framgång eller misslyckande?

League of Legends är ett av de mest framgångsrika spelen i videospelshistorien, och även om du inte spelar det vet nästan alla att det finns. Det här spelet förnyar sig årligen, så det är svårt att säga när det kommer att ta slut.

Riot har släppt flera spel genom åren förutom League of Legends, till exempel Valorant och Teamfight Tactics. Ett av deras senaste släpp, som också var det som låg närmast huvudspelet, drar dock många tvivel om dess framgång.

Vi talar naturligtvis om League of Legends: Wild Rift.

Vissa säger att Wild Rift fortfarande är en stor framgång, men andra menar att det var ett fullständigt misslyckande. Vem har rätt? Vi är här för att svara på den frågan.

Dyk ner på den här sidan för att lära dig mer om framgången League of Legends: Wild Rift har visat upp fram till i dag.

Är Wild Rift framgångsrikt? - Sätt att mäta dess framgång

Låt oss börja med anledningarna till att Wild Rift kan anses vara en framgång. Det första man kan studera om det är de siffror det har haft sedan det släpptes.

Wild Rift har alltid haft en fördel som andra MOBAs eller spel från Riot inte har haft, och det är att det är mobilversionen av ett redan framgångsrikt spel. League of Legends matcher varar i genomsnitt 30 minuter, vilket är anledningen till att vissa användare inte spelar det så mycket.

Det är inte alla som har tid att sitta framför datorn i en halvtimme, men saker och ting är annorlunda om man tar ner det ett steg. Du kan spela en WR-match om du har en 10-minuters paus från jobbet, så det är tillgängligt för en bredare publik.

Det var ett av huvudämnena i Riots marknadsföringskampanjer, och det kan man se i siffrorna. Wild Rift släpptes 2020, och det har fått mer än 50 miljoner nedladdningar sedan dess och en miljon nedladdningar varje månad 2022.

Man skulle inte se dessa siffror som ett misslyckande. Samma sak händer med de intäkter som spelet har fått, som går över 100 miljoner dollar. Det är svårt att få in så mycket pengar från ett gratis spel.

Om man bortser från siffrorna har Wild Rift mer tilltalande grafik och estetik än originalspelet. Det visuella tillvägagångssättet som det här spelet har valt anpassar sig mer till de aktuella marknadstrenderna än originalspelet.

Var Wild Rift ett misslyckande? - Saker att oroa sig för

Efter att ha läst alla dessa saker kanske du undrar varför folk säger att Wild Rift är ett misslyckande. Men "misslyckandet" för det här spelet handlar inte om vad det är för närvarande utan snarare om vart folk tror att det är på väg.

Trots sina siffror förväntade sig folk mycket mer hype vid WR:s lansering än den som det faktiskt fick. Många användare lämnar spelet för andra MOBA-spel för mobiler, och det väcker inte lika mycket uppmärksamhet som det gjorde från början.

Anledningen till detta är att dess popularitet kom från League of Legends och inte kvaliteten på själva spelet. Därför har spelet inte kunnat upprätthålla sin framgång genom åren på samma sätt som dess motsvarighet för PC.

Varför provar spelarna andra alternativ? Tja, den främsta anledningen till det är hur spelet behandlar high-elo spelare. Spelets matchmaking-system är inte lika bra som originalets, och medan matchmaking redan var ett problem i det ursprungliga LoL blev det mycket värre i Wild Rift.

När det gäller anledningen till att folk inte laddar ner spelet i första hand är det främst på grund av hur lång tid det tog för spelet att komma ut. Folk väntade på Wild Rift i många år, men att vänta för länge gjorde att de tappade hypen för spelet.

Tack vare denna försening blev det också kvar på efterkälken jämfört med andra MOBA-spel som stannade kvar på marknaden under lång tid. Människor som spenderat pengar på andra spel kommer inte att lämna dem om de inte har en bra anledning.

Till råga på allt har WR:s esportsevenemang förlorat många åsikter, och Riot har till och med skurit ner sitt stöd till sina europeiska esportsorganisationer, vilket är en av de främsta anledningarna till att folk följer Riot-spel.

Slutliga tankar - var Wild Rift en framgång eller ett misslyckande?

Vi skulle inte säga att Wild Rift är ett misslyckande på grund av de siffror det har. När man pratar om intäkter kan man se detta spel som inget annat än en framgång. Oavsett det kan spelet vara på väg mot sin undergång och det är upp till Riot att göra något för att förhindra det.

Vill du läsa fler Riot-relaterade blogginlägg? Dyk ner på vår sida! Du kan också anlita Boost Royal om du vill anlita en Wild Rift elobooster för att få dig till din drömrankning i WR, LoL eller Valorant.