Riot Vanguard: Om VALORANTs anti-chat-system

Under det senaste decenniet har det skett en ökning av tävlingsinriktade onlinespel, där det har blivit en hobby för vissa och en karriär för andra. Eftersom antalet spelare ökar varje år har spelutvecklarna svårt att upprätthålla en rättvis miljö.

Den här artikeln kommer att gå igenom allt du behöver veta om VALORANTs anti-cheat-system. Fortsätt läsa till slutet, eftersom vi kommer att täcka hur du kan installera det här systemet.

Låt oss komma igång!

Varför finns det ett behov av avancerade anti-fusk-system i onlinespel?

Eftersom fusk fortsätter att plåga onlinespelindustrin har det blivit extremt frustrerande att spela konkurrenskraftiga spel. Enligt nyligen genomförda studier fuskar omkring 30% av alla onlinespelare i ett spel. Det är en enorm siffra med alla mått mätt!

Spelutvecklarna vidtar aktiva åtgärder för att förhindra att fuskare får tillgång till onlinematcher och kan spela mot äkta spelare. Det verkar dock som att oavsett vad de gör så hittar fuskarna alltid ett sätt att komma runt det.

För att förhindra att fuskare får tillgång till VALORANT har Riot Games skapat sitt eget anticheatsystem som inte bara identifierar de spelare som fuskar i onlinespel utan också hindrar dem från att störa spelet.

Vad är Riot Vanguard?

Riot Vanguard är ett skräddarsytt anti-cheat-system som skapats av utvecklarna bakom VALORANT. Det upprätthåller spelets integritet och är för närvarande det mest effektiva programmet som finns i den tävlingsinriktade spelvärlden.

Jämfört med andra anti-cheat-system är Riot Vanguard mer påträngande. Det får tillgång till en spelares system på kernelnivå och startar upp med Windows.

När Riot lanserade Vanguard fanns det en hel del oro bland spelarna. Många ansåg att utvecklarna samlade in känsliga uppgifter genom sitt anti-cheat-system.

Vissa spelare hävdade till och med att Riot använde deras system för att utvinna kryptovalutor.

Oavsett vilka rykten du har hört om Vanguard är det bäst att förstå hur Riots anti-cheat-system fungerar så att du kan lägga dessa teorier till vila.

Hur fungerar Riot Games Vanguard Anti-cheat-system?

Vanguards anti-fuskprogram använder ett AI-system som alltid körs i bakgrunden. Även om du inte spelar VALORANT förblir anticheat-systemet anslutet till spelets servrar, så att det kan upptäcka misstänkta aktiviteter eller fusk på ditt system.

Det som är så bra med Vanguard är att det inte bara hjälper till att upptäcka fuskare utan också hjälper utvecklare att upptäcka nya typer av fusk och lära sig mer om dem.

AI-antifusk-systemet gör det möjligt för Riot Games att hålla jämna steg med de senaste fuskmetoderna och förbättra sina program för att bekämpa dem.

När Vanguard upptäcker misstänkta aktiviteter går det igenom ett visst protokoll för att bekräfta om spelaren fuskar.

Vid bekräftelse stänger AI-antifusk-systemet antingen av spelarna tillfälligt i upp till 180 dagar (enligt uppdateringen i juni 2022) eller permanent från att spela.

Riot Games Vanguard fungerar på kärnnivå. Istället för att förbjuda spelaren baserat på deras gamer tag, sätter det restriktioner på spelarens hårdvaru-ID. Även om spelarna skapar nya VALORANT-konton kommer de fortfarande inte att kunna spela spelet om de har ertappats med att fuska.

Med tanke på den höga konkurrensnivån i spelet kan du stöta på spelare med avancerade färdigheter. Även om det kan verka som om de fuskar, spelar de i själva verket strategiskt. Du kanske vill överväga VALORANT boosting som ett alternativ för att lära dig olika strategier och förbättra dina färdigheter i spelet.

Är Riot Games Vanguard ett kinesiskt spionprogram?

Vissa spelare har uttryckt sin oro över att Vanguard kräver privilegier på kärnnivå. De anser att åtkomstnivån är onödig för att identifiera fuskare och hindra dem från att spela VALORANT.

På grund av spelarnas ökande oro beslutade Riot Games att ta itu med frågorna om åtkomst på kärnnivå. De uppgav att utvecklarna utformat anti-fusk-systemet med spelets och persondatorns säkerhet i åtanke.

Eftersom Tencent, det företag som äger en stor andel av Riot Games, är ett kinesiskt konglomerat anklagade vissa spelare utvecklarna för att sprida ett kinesiskt spionprogram. Hittills har det inte kommit några rapporter som stöder dessa farhågor.

Ibland kan spelet pausas under en uppdatering, vilket kan påverka spelupplevelsen negativt. Detta kan hända av många anledningar, så se till att kolla in vår guide om hur du åtgärdar detta problem.

Hur installerar man Riot Vanguard?

Eftersom Vanguard är en del av spelet behöver du inte installera det separat. Skapa bara ett Riot-konto och ladda ner spelet.

Anti-cheat-systemet kräver att spelare aktiverar "Secure Boot" -läget och TPM innan de startar spelet. För att göra det måste du navigera till ditt systems BIOS-inställningar och aktivera dem under startalternativen.

Slutliga tankar - ha kul och spela rättvist

Det är viktigt för spelarna att förstå att utvecklarna skapade Vanguard för att säkerställa en miljö där alla spelare kan ha kul och fördjupa sig i det spännande spelet som erbjuds av VALORANT.

Spelarna har fullständig kontroll över sina spelsessioner. Om du känner att anticheatsystemet är påträngande och kanske stjäl data kan du stänga av ditt konto och utforska andra spel som erbjuder liknande gameplay.