Excel Esports oöverträffade resa: Från botten till 2023 års sommarfinal i LEC

LEC Summer Finals 2023 har varit en berg- och dalbana av känslor, fylld av oväntade vändningar. League of Legends European Championship (LEC) har fått ett nytt format för säsongen 2023, med matchdagar på lördagar, söndagar och måndagar. Den sista uppdelningen av denna säsong har varit en spännande resa, med G2 Esports och Excel Esports som kämpade om mästerskapstiteln.

Excel Esports: Från underdogs till finalister

Excel Esports, en brittiskbaserad esportorganisation, skrev historia genom att nå säsongsfinalen i LEC 2023. Trots att de slutade längst ner i LEC:s ordinarie säsong både vintern 2023 och våren 2023, vände Excel på steken genom att säkra tredjeplatsen i LEC:s ordinarie säsong sommaren 2023. Deras otroliga resa i LEC Summer 2023 Group Stage såg dem besegra Mad Lions och SK för att gå vidare till slutspelet.

Excels resa till finalen var inte utan utmaningar. De mötte G2 i en nagelbitande femspelsserie, förlorade 3-2, innan de segrade över Fnatic 3-1 i omgång två. Även om de föll mot G2 med 3-0 i finalen i Summer Playoffs, har deras resa till finalen beskrivits som deras "största comeback".

G2 Esports: De regerande mästarna

G2 Esports, vinnarna av vinterns och vårens splittringar, var favoriterna som gick in i finalen. De levde upp till förväntningarna och bevisade sin dominans genom att vinna LEC Summer Playoffs. G2:s seger var inte bara ett bevis på deras skicklighet och strategi, utan också en återspegling av deras motståndskraft och anpassningsförmåga.

Vägen framåt: Säsongsfinalerna i LEC 2023

Med sommarens slutspel avslutat flyttas fokus nu till LEC 2023 säsongsfinaler, som startar den 19 augusti. Excel Esports kommer att möta Mad Lions i vad som lovar att bli en spännande match. De kommer att få sällskap av G2, Team BDS, Fnatic och SK Gaming i finalen, som avslutas den 8-10 september på Sud de France Arena i Pérols, en förort till Montpellier i Frankrike.

Slutsats: En säsong av överraskningar och comebacker

2023 LEC Summer Finals har varit ett bevis på hur oförutsägbar och spännande esport är. Från Excel Esports otroliga comeback till G2 Esports fortsatta dominans har säsongen varit fylld av minnesvärda ögonblick. När vi ser fram emot säsongsfinalen i LEC 2023 kan vi förvänta oss fler spännande matcher och oförglömliga spel.