Riot Games tillkännager övergången från Summoner-namn till Riot-ID

I ett betydande drag har Riot Games meddelat att de kommer att fasa ut användningen av "Summoner Names" och överföra alla spelare exklusivt till Riot ID. Denna förändring, som kommer att äga rum den 20 november 2023, syftar till att skapa en mer enhetlig upplevelse över alla Riot-spel. Beslutet har fattats för att bättre anpassa sig till Runeterras och League of Legends framväxande historia och för att effektivisera namnsystemet ur ett tekniskt perspektiv.

Motiveringen bakom förändringen

Historien kring Runeterra, League of Legends och Summoner's Rift har genomgått flera förändringar under årens lopp. I början kallades spelarna för Summoners, som kallade på den ursprungliga listan av Champions till Rift. Detta koncept blev dock begränsande i takt med att spelets värld och karaktärer utvecklades. År 2014 hade berättelsens fokus flyttats från de allsmäktiga Summoners till Champions själva. Trots att termen "Summoner" fortfarande förekommer i olika referenser i spelet stämmer den inte längre överens med den nuvarande historien. Denna övergång till Riot-ID:n är utformad för att återspegla den moderna världen av League of Legends och erbjuda en mer sammanhängande upplevelse över alla Riot-titlar.

Vad spelare behöver veta

Spelare behöver inte vidta några särskilda åtgärder för den här uppdateringen. Alla spelare har redan ett Riot-ID, som kan kontrolleras genom att logga in på sitt konto på Riot Games officiella webbplats eller via League of Legends-spelklienten.

I ljuset av denna förändring uppdaterar Riot Games också sin policy för namnändringar. När övergången till Riot ID är klar kommer spelarna att få en gratis namnändring var 365:e dag. De som vill byta namn oftare kommer att få betala en avgift, i likhet med det befintliga Summoner Name-systemet. Detta beslut syftar till att göra spelarens identitet i spelet mer betydelsefull och ta itu med utmaningar som är förknippade med frekventa namnbyten, särskilt för dem med omfattande vänlistor.

Direkt efter skiftet den 20 november kommer alla spelare att få en gratis namnändring. Efterföljande namnbyten kan köpas på kontosidan och kostar ungefär $10 USD i spelvaluta. Till en början kommer endast Riot Points och Legends of Runeterra Coins att stödjas för detta köp, men andra spelvalutor, såsom VALORANT Points, Wild Rift Cores och TFT Coins, kommer att läggas till i framtiden.

Oro inom gemenskapen

Tillkännagivandet har väckt en rad olika reaktioner från communityt. Många spelare är oroliga för att förlora det unika i sina Summoner Names, medan andra fruktar att det nya systemet kan göra det lättare att efterlikna dem. Som med alla betydande förändringar kommer det att vara avgörande för Riot Games att ta itu med dessa farhågor och säkerställa en smidig övergång för sin spelarbas.

Ändra ditt Riot-ID steg för steg

För spelare som vill ändra sitt Riot-ID är processen okomplicerad. Här är en steg-för-steg-guide baserad på den information som tillhandahålls:

1. Åtkomst till Riot-kontosidan:

 • Börja med att besöka den officiella Riot Games-webbplatsen.
 • Klicka på ikonen "Logga in" längst upp till höger på skärmen.
 • Logga in med dina nuvarande Riot-kontouppgifter.

2. Navigera till Riot ID-avsnittet:

 • När du är inloggad kommer du till kontohanteringssidan.
 • Klicka på fliken "Riot ID" på vänster sida.

3. Ändra ditt Riot ID:

 • I avsnittet Riot ID visas ditt nuvarande Riot-användarnamn och din tagline.
 • Klicka på knappen "Redigera" bredvid ditt Riot-användarnamn.
 • Ange ditt önskade nya Riot-användarnamn.
 • Du har också möjlighet att ändra din tagline, som är en serie siffror och bokstäver som visas efter ditt användarnamn, åtskilda av ett "#". Denna tagline säkerställer att även om två spelare väljer samma Riot-användarnamn, kan de fortfarande särskiljas.
 • När du har gjort dina önskade ändringar klickar du på knappen "Spara ändringar".

4. Bekräfta ändringen:

 • Ett bekräftelsemeddelande visas som indikerar att ditt Riot-ID har uppdaterats.
 • Det är viktigt att notera att när du har ändrat ditt Riot-ID kommer du inte att kunna ändra det igen på 30 dagar.

Slutsats

Riot Games beslut att övergå från Summoner Names till Riot IDs markerar en betydande förändring i spelaridentitetslandskapet. Medan förändringen syftar till att modernisera namnsystemet och erbjuda en enhetlig upplevelse över alla Riot-titlar, återstår det att se hur det bredare samhället kommer att anpassa sig till denna nya era.