Hur man blir bättre på League of Legends - 10 viktiga tips

Är du ivrig att förbättra dina färdigheter och göra dig ett namn på rankningsstegen?

Oavsett om du precis har börjat eller har spelat länge så hjälper vi dig med 10 viktiga tips från vårt LoL-boosting-team. Utan vidare dröjsmål, låt oss dyka in!

  1. Fokusera på din roll

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att klättra på rankningsstegen är att fokusera på din roll. Varje position i spelet har ett specifikt grundläggande jobb, och det är viktigt att förstå din.

Naturligtvis finns det undantag som baseras på spelets tillstånd. Men generellt sett, om du är ett stöd, måste du skydda din ADC och sätta upp dödar för dem. Om du är en topplanerare bör du ha tillräcklig kunskap om hur du kan dela push och dra uppmärksamhet bort från ditt team.

Att fokusera på sin roll innebär att förstå sina styrkor och svagheter och använda dem till sin fördel. Det innebär också att kommunicera med ditt team och förstå deras roller så att ni kan arbeta tillsammans på ett effektivt sätt.

  1. Spela mästare som du är bekväm med

En annan viktig faktor för att klättra på rankningsstegen är att spela mästare som du är bekväm med. Du ska aldrig spela en mästare BARA för att de är populära eller för att någon har sagt åt dig att göra det. I det långa loppet bör du hålla dig till mästare som du känner väl och som passar din spelstil.

Om du spelar mästare som du är bekväm med kan du fokusera på andra aspekter av spelet, t.ex. kartmedvetenhet och målkontroll. Det gör också att du kan fatta bättre beslut i spelet eftersom du inte behöver försöka lära dig en ny mästare samtidigt som du försöker vinna. Om man tittar på utmanarstegen ser man att en stor del av spelarna bara spelar en mästare!

  1. Lär dig hur man farmar

Farming är en av de mest kritiska aspekterna av spelet, men nya spelare förbiser det ofta. Farming innebär i praktiken att du slår dina minions för att tjäna guld, som kan användas för att köpa föremål och förbättra din mästares övergripande statistik.

Till exempel är den genomsnittliga CS (creep score) som en Gold rank-spelare bör sikta på cirka 5-6 CS per minut. Det kan uppnås genom att fokusera på att sist slå minions och förstå vågor. Kom ihåg att CS ibland är viktigare än dödsfall i spelet, så riskera inte att dö bara för att säkra ett dödsfall.

  1. Hantera dina vågor

Våghantering är en annan viktig aspekt i spelet som kan hjälpa dig att klättra på rankningsstegen. Att hantera dina vågor innebär att du kontrollerar flödet av minions i varje lane, vilket kan hjälpa dig att få en fördel gentemot din motståndare.

En effektiv våghanteringsteknik är frysning, vilket innebär att du håller vågen nära ditt torn och hindrar fienden från att farma på ett säkert sätt. En annan metod kallas slow pushing, vilket innebär att man bara dödar fiendens fjärrstyrda minions i en våg, vilket får dina minions att bygga upp sig och trycka på mot fiendens torn.

  1. Använd minimap

Minimap är ett av de mest kritiska verktygen i League of Legends, men många spelare behöver använda den mer effektivt. Bra kartmedvetenhet visar dig var dina lagkamrater och fiender befinner sig och om djungelläger eller viktiga mål har återuppstått, vilket kan hjälpa dig att fatta bättre beslut i spelet.

Se till att du använder minimap för att hålla koll på fiendens rörelser och upptäcka möjligheter att göra spel. Om du ser en fiende som är ur position ska du pinga ditt team och försöka dra nytta av situationen. Var också medveten om ditt lags synfält och försök fylla i luckor med dina skydd.

  1. Kommunicera med ditt team

Kommunikation är nyckeln i League of Legends. Se till att du kommunicerar med ditt team, oavsett om det är genom pings eller i chatten. Låt ditt team veta när du är på väg mot ett mål eller om du ser en fiende som är ur position, så kan det hjälpa ditt team att fatta bättre beslut och vinna fler matcher. Det är dock viktigt att kommunicera effektivt. Avstå från att kritisera dina lagkamrater eller argumentera med dem, eftersom det slösar tid och gör att du tappar fokus. Ge istället konstruktiv kritik och arbeta tillsammans för att utveckla en plan.

  1. Titta på streams och handledningar

Ett av de bästa sätten att förbättra ditt spelande är att titta på streams och tutorials från erfarna spelare. Det kan hjälpa dig att lära dig nya strategier, förstå olika spelstilar och bättre förstå spelet i stort. Streams kan också vara underhållande och roliga eftersom du ser hur toppspelare hanterar olika situationer och gör avgörande spel.

Några populära streamers att kolla in inkluderar Faker, Showmaker och Bjergsen. Dessutom finns det många handledningar och guider tillgängliga online som kan hjälpa dig att förbättra ditt spelande. Webbplatser som Mobafire och BetterGamer erbjuder djupgående guider om mästare, föremålsbyggen och spelmekanik. Dra nytta av dessa resurser för att lära dig nya strategier och förbättra ditt spelande.

  1. Överväg att använda en boostingtjänst

Om du kämpar för att klättra på rankningsstegen kan du överväga att använda en säker boostingtjänst som den som erbjuds här på BoostRoyal. Denna tjänst låter veteraner spela på ditt konto och hjälpa dig att snabbt klättra i rankingen. Under denna process kan du titta på spelen, chatta med din booster och lära dig olika strategier. Även om det är kontroversiellt att använda en boostingtjänst kan det vara ett snabbt sätt att klättra på stegen och nå högre rankningar.

  1. Ta pauser och undvik tilt

Tilt är ett vanligt problem för många spelare i League of Legends. Tilt är när du blir frustrerad eller arg under en match, vilket påverkar ditt beslutsfattande och spelande.


För att undvika tilt är det viktigt att ta pauser och gå ifrån spelet om du känner dig frustrerad. Ta några minuter och sträck på dig, ta lite frisk luft eller gör något annat för att rensa tankarna. Det är också bra att fokusera på ditt eget spel och inte bli alltför upptagen av vad dina lagkamrater gör.

  1. Öva så mycket du kan

Slutligen är övning det viktigaste tipset för att klättra på rankningsstegen. Öva på din mästarmekanik, din spelkunskap och din förmåga att fatta beslut. Ju mer du spelar, desto bättre kommer du att bli.

Utnyttja träningslägen och anpassade spel för att öva på specifika mekanismer eller strategier - sätt upp mål för dig själv, oavsett om du vill nå en viss CS-poäng eller förbättra din kartmedvetenhet. Och viktigast av allt, ge inte upp. Att klättra på rankningsstegen kräver tid och ansträngning, men du kan uppnå dina mål med övning och hängivenhet.


Slutsats

Som du kanske redan har insett kräver det en kombination av skicklighet, strategi och engagemang att klättra på rankningsstegen i League of Legends. Genom att följa de tips som våra bästa boosters delade ovan kan du förbättra ditt spel och öka dina chanser att nå högre rankningar. Externa resurser som communities, handledningar eller boostingtjänster kan hjälpa dig ytterligare. Lycka till på stegen!