Den tysta bäraren: Hur man lurar som ett proffs i VALORANT

I VALORANT måste angriparna bege sig till någon av de angivna platserna för att placera ut Spike, och försvararna måste hålla området stängt för att hindra det andra laget från att placera ut bomben. Det finns en strategi som kan förbättra oddsen för att vinna en match, och den kallas ofta för "lurking".

Den här artikeln kommer att gå igenom vad lurking är och hur du kan utföra denna enkla men effektiva strategi. Fortsätt läsa till slutet, eftersom vi kommer att gå igenom de tips som du bör följa om du är en lurker.

Låt oss komma igång!

Vad är lurking i VALORANT?

I de flesta matcher kan försvararna dela upp sina medlemmar mellan de olika webbplatserna för att förhindra att angriparna planterar Spike.

Å andra sidan kan angriparna gå samman och trycka på en enda Spike-plats. Detta är en vanlig strategi som många lag använder, eftersom det är ett av de enklaste sätten att plantera Spike.

Men medan angriparna rusar till en av de utvalda platserna för att plantera Spike, kan en medlem av teamet driva den andra platsen för att fånga sina fiender (försvarare) ur vakt.

Denna strategi ger lurendrejaren en möjlighet att eliminera så många försvarare som möjligt för att öka sina chanser att vinna.

Genom att smyga och effektivt slå ut så många spelare som möjligt kommer ditt lag att ha en sida utan några fiender, vilket gör det enkelt att placera ut spiken.

Du kan lura med vilken karaktär du vill. Det är dock bäst för ett team att skicka en Sentinel eller en Controller för att lura, eftersom de har förmågor som är bättre lämpade för uppgiften. Här är vår guide som hjälper dig att låsa upp en agent baserat på din spelstil.

Hur lurar man i VALORANT?

Även om lurking kan verka som en bra strategi är det extremt riskabelt. Du lockar hela ditt team genom att överge dem på en utpekad plats medan du vandrar iväg till andra sidan kartan för att eliminera fienderna.

Genom att lurpassa lämnar du i princip dina lagmedlemmar att klara sig själva. Detta spelarunderläge kan påverka deras chanser att överleva. Men lurking kan också hjälpa ditt lag att vinna matchen om du gör det på rätt sätt.

Det bästa sättet att lura är att maskera dina rörelser med de ljud som dina lagmedlemmar gör när de trycker på en av platserna på kartan. På så sätt kan du lätt överraska en eller två av fienderna när de snabbt roterar efter att ha fått signaler från sina lagmedlemmar.

När du har intagit den andra sidan av kartan kan du be dina teammedlemmar att rotera så att de kan placera ut Spike.

Eftersom du har fullständig kontroll över platsen blir det mycket enklare att placera ut bomben och försvara den än att tränga in i ett område med de kvarvarande fienderna.

Tips för att lurpassa

Nedan följer några tips som kan hjälpa dig med lurking:

  1. Cypher, Killjoy och Omen (Sentinel- och Controller-agenter) är de bästa ag enterna för att utföra lurking-strategin. Killjoy och Cypher kan placera ut fällor på kartan för att överraska fienden, och Omen kan använda sina rökförmågor för att stödja resten av sitt team.
  2. När man smyger är det viktigt att hålla utkik efter fällor. Att gå in i en av dem kan sätta käppar i hjulet för din smygstrategi.
  3. Det är bäst att variera din luringsstrategi. Undvik att ta samma väg och se till att du inte lurar i varje runda. Detta gör dina rörelser mer förutsägbara, vilket gör att fiendens team kan förbereda sig för att ta ut dig.
  4. Du måste veta hur dina motståndare spelar. Ta reda på mönstret och fatta beslut därefter. Notera var fienderna befinner sig i varje runda innan du bestämmer dig för att lura. Denna information gör att du kan komma nära fienden och ta ut dem en efter en.
  5. Cyphers bur eller Omens rök kan avaktivera fällorna om de utförs korrekt. Kommunicera med dina lagmedlemmar och låt dem veta din strategi så att de kan hjälpa dig där det är möjligt.
  6. Att använda information är avgörande för att öka dina chanser att vinna i VALORANT. Om dina teammedlemmar vet vad de kan förvänta sig kan de vara bättre rustade för att möta det. Håll kommunikationsvägarna öppna när du lurar. Låt dina teammedlemmar veta vad du ser så att de kan förbereda sig därefter.

Avslutande tankar

Lurking är en effektiv strategi, eftersom du kan eliminera fienden genom att fånga dem från vakt. Det är dock också extremt riskabelt, varför det är viktigt att samla in och dela information mellan dina lagmedlemmar.

Under Masters Berlin fokuserade Gambits stjärnspelare på att spela långsamt. Deras spelare samlade in information i början av rundan och genomförde sin strategi i slutet. Detta orsakade mycket frustration bland fienderna, vilket gjorde det möjligt för Gambit att vinna segern.

Du kan också överväga att få coachning från experter för att lära dig mer om de olika strategierna att använda.