Att bemästra den nya agenten i Valorant

Om du spelade Valorant nära början av 2022 skulle du komma ihåg Deadeyes läcka. För inte så länge sedan såg vi något liknande med vår nyaste agent, som överraskande har ett slående liknande namn.

Som alltid kommer folk att vilja leka med den nya leksaken, och det bästa sättet att komma före kurvan är att börja tidigt. Vem är den nya agenten, och vad kan du göra för att uppnå mästerskap? Låt oss ta en titt!

Vem är Agent 23?

Med Twitter-utgåvan började olika innehållsskapare i Valorant-utrymmet att spekulera i hur den nya agenten skulle se ut och det faktum att en Sentinel förväntades. Det ser ut som om några av förutsägelserna inte var för långt ifrån märket!

Med det vill vi presentera Deadlock! Norskan är den femte Sentinel, och hon kommer under en intressant episod eftersom det också finns intressanta tillägg, till exempel det nya Team Deathmatch-läget, komplett med tre anpassade kartor.

Hennes stil ser henne använda banbrytande nanotrådar, vilket ger säkerhet på slagfältet.

Deadlocks förmågor

Först har vi GravNet-granaten, som när den landar detonerar och tvingar alla fiender som befinner sig inom sprängningsradien att både röra sig långsamt och huka sig.

Hennes soniska sensor är nästa, och när den är utplacerad kommer den att övervaka ett område efter fiender som gör ljud. Om det hörs fotsteg, vapeneld eller något annat signifikant ljud kommer sensorn att ge området en stöt.

Barriärnät är nästa punkt på listan, och när det har landat genererar det barriärer från startpunkten, vilket blockerar rörelserna för alla karaktärer som fastnar i det.

Slutligen finns det förintelse, som börjar med utrustningen av en Nanowire Accelerator. När den avfyras släpps en puls av nanotrådar lös och fångar den första fienden som kontaktas. Den fienden blir sedan inkapslad i en kokong och rullas längs en nanotrådsbana.

Kokongen är förstörbar, så fiendens teammedlemmar kan befria dem från den. De kommer definitivt att vilja göra det, med tanke på att om kokongen når slutet av sin bana kommer alla som befinner sig i den att dö omedelbart.

Spela en väktare

Om du är ny på Valorant kan Deadlock vara den första agenten du väljer att låsa upp. Om du har varit med för resan får du fortfarande ett nytt Sentinel-alternativ, och att behärska att spela henne innebär att förstå rollen som en Sentinel och hur hennes förmågor sätter en snurr på saker.

Det här är förmodligen en bra tid för oss att säga att om du inte spelar passivt är Sentinels inte något för dig. Dessa agenter är avsedda att låsa webbplatser för sina lagkamrater.

Attack

Även om du kan bli frestad att dra ut ett aggressivt spel här och där, är det inte något som borde vara högst upp i ditt sinne som en Sentinel-spelare. Du vill försvara flanker och vara medveten om backstabbers.

Deadlocks Sonic Sensor kommer att vara avgörande här, med tanke på att den bokstavligen är avsedd att svara på saker som din motståndare nästan alltid måste göra bara för att flytta runt eller attackera.

På samma sätt är det viktigt att fånga dina motståndare, oavsett om du saktar ner dem med din GravNet-granat, förhindrar deras rörelse och gör dem sårbara med ditt Barrier Mesh eller låser fast dem i en kokong med Annihilation.

Försvar

Det mesta du gör under en attack är för att förbereda dig, och dina lagkamrater är de som städar upp i huset. Som du kan föreställa dig är det dock i defensiven som en Sentinel briljerar.

Dessa agenter kan ofta överblicka hela platser på egen hand. Ditt jobb här är enkelt och vad du kan förvänta dig. Du måste placera ut fällor och täcka vinklar och öppningar. Du vill inte bara veta när dina motståndare försöker pressa, utan du vill fånga dem ur vakt och begränsa dem från att göra det så mycket som möjligt, båda saker som Deadlock utmärker sig på.

Genom att göra detta kan ditt team enkelt rotera för en rättvis kamp, och du kan till och med tippa saker till din fördel på detta sätt.

De avslutande beröringarna

Införandet av Deadlock i spelet ger några spännande framtidsutsikter, särskilt för de spelare som utmärker sig i stödjande roller. För att förstå hur du bäst använder hennes förmågor på attack och försvar kommer du naturligtvis att behöva börja öva nu!