Säsong 14, delad 2: Rankade belöningar och förändringar

När Riot Games avslutar Split 1 av säsong 14 i League of Legends, förbereder de sig för att genomföra flera viktiga förändringar i Ranked-systemet för den kommande Split 2. Dessa uppdateringar syftar till att förbättra den övergripande upplevelsen genom att minska frustrationer och säkerställa att spelarnas rankningar återspeglar deras verkliga skicklighetsnivå mer exakt.

Viktiga förändringar i Split 2

1. Justering av placeringstak: Spelare kommer nu att kunna placera sig så högt som Diamond III direkt efter provisoriska spel, ett betydande hopp från det tidigare taket på Emerald I. Denna förändring är avsedd att minska den tid det tar för skickliga spelare att nå sin lämpliga rang.

2. Borttagande av skydd mot degradering: För att främja en mer flytande övergång mellan divisioner tar Riot bort degraderingsskyddet mellan divisioner (t.ex. från Silver II till Silver III). Detta innebär att spelare kommer att röra sig mer sömlöst mellan divisionerna baserat på deras vinster och förluster.

3. Justerad LP vid degraderingar: När spelare degraderas från en nivå till en annan (t.ex. från Gold till Silver) kommer de nu att börja på 25, 50 eller 75 LP i den lägre nivån, beroende på deras MMR vid tidpunkten för degraderingen. Detta system ersätter den tidigare platta 50 LP-degraderingen och syftar till att placera spelare mer exakt inom deras verkliga skicklighetsområde.

4. Master Duo kö: Master Duo Queue kommer att återaktiveras i de flesta regioner, vilket gör det möjligt för spelare att samarbeta i Master-nivån. Denna förändring är utformad för att balansera socialt tävlingsspel med tävlingsintegritet, vilket främjar en mindre isolerande miljö i högre ranker.

Adressering av rankinflation och matchkvalitet

Under hela 2023 märkte Riot problem med negativa LP-vinster och rankinflation, särskilt i de högre nivåerna. För att ta itu med detta implementerade de flera korrigeringar i den första spliten av 2024:

  • Korrigerade placeringar för Iron IV-spelare som felaktigt allokerats till Iron II.
  • Justerade LP-vinster och -förluster för att bättre kontrollera rankinflationen.
  • Förbättrade degraderingsprotokoll för att säkerställa att spelare placeras korrekt enligt deras skicklighetsnivå.

Dessa justeringar har lagt grunden för de förändringar som kommer i Split 2, som syftar till att effektivisera progressions- och degraderingsprocesserna inom den rankade stegen.

Förbättra den konkurrenskraftiga upplevelsen

Riot fortsätter att prioritera integriteten i Ranked-systemet. De arbetar aktivt med tekniker för att upptäcka och bestraffa olämpliga beteenden som smurfing eller kontosälj. Dessa ansträngningar är en del av ett bredare initiativ för att upprätthålla en rättvis och konkurrenskraftig miljö där spelarens skicklighet avgör rangordningen.

Justeringar och tillägg till rankade belöningar

1. Ändringar av belöningsspår: För säsongen 2024 har vi finjusterat Ranked-belöningsspåret något. Även om kärnan förblir liknande kommer spelare att märka subtila förändringar, till exempel att den rankade emote ersätts med en ny belöning i slutet av året och att en Hextech Chest ersätts med ett Hextech Key Fragment. Dessa justeringar säkerställer att värdet och spänningen förblir konstant medan vi effektiviserar belöningar över tre splits.

2. Modifiering av splitkrav: Vi inser utmaningen med att nå högre ranking och har därför sänkt Split Point-kravet för att få Victorious Skins från 1600 till 1000 för spelare under Gold. Denna förändring syftar till att göra dessa prestigefyllda belöningar mer tillgängliga för ett bredare segment av spelarbasen.

3. Upplevelsen i slutet av året: Ett viktigt nytt tillägg för 2024 är "End of Year Experience." Spelare som deltar i minst en Ranked split kommer att få en Ranked emote som visar deras högsta rank som uppnåtts under året. Dessutom, för dem som slutför alla tre splittringarna och får Victorious-skinnet för var och en, kommer en speciell splash art border att tilldelas, vilket anger den högsta rankningen som uppnåtts under året över alla skinn.

Avslöjar de segerrika skinnen tidigt

Vi bryter mot traditionen och är glada över att kunna avslöja Victorious Skins för de två första splitsarna tidigt:

  • Split 1 Segerrik Skin: Spelare som uppfyller Split Point-kraven kommer att tjäna Victorious Kog'Maw.
  • Split 2 segrande hud: Fortsätt dina ansträngningar i Split 2 för att göra anspråk på Victorious Sona.

Dessa tillkännagivanden är en del av initiativet för att hålla samhället engagerat och informerat om vad de kan sträva efter redan från början av säsongen.

Omfattande översikt över belöningsändringar

För att ge dig en tydlig jämförelse av hur belöningarna har utvecklats från 2023 till 2024, här är ett kortfattat diagram:

Typ av belöning 2023 (2 delningar) 2024 (3 delningar)
Segerrik emote 1 per delning (2 totalt) 1 per delning (3 totalt)
Segerrik ikon 1 per delning (2 totalt) 1 per delning (totalt 3)
Mästare 1 per delning (2 totalt) 1 per delning (totalt 3)
Segerrik hud 1 per split (2 totalt) 1 per delning (3 totalt)
Segerrik hud Chromas Upp till 9 per split Upp till 9 per split (totalt 27 potentiella)
Rankad ikon i slutet av säsongen 1 per split 1 för det år som visar den högsta rankningen
Segerrik hud stänk kant Ingen Ingår för spelare som slutför alla splits

Målet med dessa förändringar är inte bara att belöna deltagande utan också att fira progression och prestationer på ett mer betydelsefullt sätt. Vi tror att dessa uppdateringar kommer att göra det mer belönande och spännande att spela igenom alla tre splittarna.

Som alltid är vi fast beslutna att lyssna på communityn och kan komma att justera Riots strategi baserat på feedback från spelare. Vi ser fram emot att se hur dessa förändringar förbättrar spelarnas Ranked-resa 2024. Lycka till och ha kul med att klättra på stegen den här säsongen!