LoL Clash Förklarat

Clash är en särskilt snygg idé som verkar vara, för nu, ganska mycket exklusivt för League of Legends.

Den fungerar som en in-game-turnering, men inte på samma sätt som rankas gör. I stället är det en äkta, dedikerad turnering med endast ett fåtal platser upp i luften och faktiska vinster sätts på linjen.

Även om det infördes tillbaka i 2018, behövde det hamna i skymundan på grund av tekniska problem. Tack och lov verkar det som Riot har retts ut alla veck och läget fungerar som kan förväntas.

Varannan vecka åtta fem mannalag kommer att tävla i en tre-round turnering singel-eliminering, med olika fästen för olika kunskapsnivåer av spelare.

Clash systemet är oerhört väl sätta ihop i jämförelse med andra liknande skapelser inom andra Esports titlar.

Det finns en genuin roster låsfunktion, där varje deltagande lag måste ha sitt roster slutföras före en viss tid innan turneringen startar.

Efter det får du en kort scouting fönster. Detta är en fas som är unik för Clash där du kan se din motståndares statistik, samt deras föredragna mästare. Detta gör det möjligt att utarbeta strategier i förväg för dina motståndare, vilket öppnar upp en helt ny lager av taktiskt spel för spelare på en tillräckligt hög kompetensnivå.

Till skillnad från, säg, Gamebattles, Clash har ett system för laget skapelse i spelet. Kaptener kan plocka sina lagnamn, logotyp och etikett, och bjuda in spelare att ansluta sig som de finner lämpligt.

Som ditt lag platser väl i allt fler turneringar, låsa upp dig fler logotyper och anpassningsmöjligheter för ditt team, vilket ger dig något äkta att vinna.

För att delta i en turnering, dina spelare måste ha en biljett. Dessa biljetter kostar 975 blå väsen eller 195 Riot punkter, och de är överförbara mellan dig och dina vänner.

Du har också möjlighet att spendera 975 Riot punkter på en premie biljett som kommer att förbättra de belöningar som du får.

Den typiska belöning för Clash spelare är Victory Points. Med tiden kan dessa punkter läggas upp för att låsa upp nya logotyper för ditt lag, eller nya banners inom Kallat s Rift.

I slutet av dina tre spel, du kommer också att få en belöning baserad på om du köpt en standard eller premium biljett.

Även låga uppsatt lag får XP ökar som belöningar, och de högre graderna tenderar att få huden skärvor samt permanenta skinn till sina mästare.