MSI 2024: Ett decennium av League of Legends firades i Chengdu

Staden Chengdu i Kina är värd för den nionde upplagan av Mid-Season Invitational (MSI), ett evenemang som Riot Games anordnar för multiplayer online battle arena-spelet League of Legends. Från den 1 till den 19 maj 2024 kommer Chengdu Financial City Performing Arts Center att vara slagfältet där tolv lag från hela världen kommer att tävla i en turnering som inte bara firar ett decennium av League of Legends utan också sätter scenen för framtida mästare.

JD Gaming vacklar, nya mästare ska växa fram

2024 MSI är särskilt spännande eftersom de regerande mästarna, JD Gaming från Kina, inte kunde kvalificera sig till turneringen efter en avgörande förlust mot Top Esports i den nedre gruppfinalen i 2024 LPL Spring Playoffs. Denna oväntade händelse öppnar dörren för nya mästare, vilket ger tävlingen ett extra lager av spänning och oförutsägbarhet.

Turneringsstruktur och global representation

I årets MSI-format kommer åtta av de tolv lagen att starta i play-in-scenen. Dessa lag inkluderar de andra fröna från stora regioner som League Championship Series (LCS), League of Legends EMEA Championship (LEC), League of Legends Champions Korea (LCK) och League of Legends Pro League (LPL). De kommer att få sällskap av toppseedade spelare från tillväxtregioner som Liga Latinoamérica (LLA), Campeonato Brasileiro de League of Legends (CBLOL), Vietnam Championship Series (VCS) och Pacific Championship Series (PCS).

Play-in-fasen är uppdelad i två dubbeleliminationsgrupper där varje match spelas i bäst av tre-format. De fyra bästa lagen från detta steg går vidare till bracketsteget för att tävla mot de bästa lagen från LCS, LEC, LCK och LPL i en serie bäst av fem matcher, som bildar en dubbeleliminationsbracket.

Historiska implikationer

För första gången i turneringens historia kommer vinnaren av MSI automatiskt att kvalificera sig till världsmästerskapet 2024, förutsatt att de också kvalificerar sig till slutspelet under Summer Split 2024 i sin respektive inhemska liga. Denna nya regel lägger till ett betydande strategiskt element i tävlingen, eftersom lagen inte bara tävlar om MSI-titeln utan också om en säker plats vid världsmästerskapet senare under året.

Lag att hålla ögonen på

Från och med konsolsteget finns flera kraftverksteam som är angelägna om att hävda MSI-kronan:

  • Gen.G (LCK Spring Champion) från Sydkorea
  • Bilibili Gaming eller Top Esports (LPL Spring Champion) från Kina
  • G2 Esports (LEC Spring Champion) från Europa
  • Team Liquid (LCS Spring Champion) från Nordamerika

Dessa lag har visat prov på exceptionell skicklighet och strategiskt skarpsinne i sina respektive regioner och förväntas bli viktiga utmanare i turneringen.

Konkurrenterna i play-in-fasen

Lag som börjar i play-in-scenen och syftar till att göra ett märke inkluderar:

  • T1 (LCK Spring Runner-up) från Sydkorea
  • Bilibili Gaming eller Top Esports (LPL Spring Runner-up) från Kina
  • Fnatic (LEC Championship Points) från Europa
  • FlyQuest (LCS Spring Runner-up) från Nordamerika
  • Och andra topplag från PCS, VCS, LLA och CBLOL

Dessa lag kommer att behöva kämpa sig igenom de inledande omgångarna för att säkra sin plats i höginsatsens konsolsteg.

Var kan man titta på MSI 2024?

När spänningen stiger inför 2024 Mid-Season Invitational förbereder sig tittare över hela världen på en mängd olika sätt att titta på de spännande matcherna. Medan den fullständiga listan över godkända co-streamers ännu inte har släppts, är det svårt att föreställa sig evenemanget utan framstående figurer som Caedrel, IWDominate och Doublelift, som har blivit staplar i League of Legends esports-tittarupplevelse. De officiella LoL esports Twitch- och YouTube-kanalerna kommer utan tvekan att sända hela turneringen och erbjuda fansen en direkt och omfattande bild av handlingen. Dessutom förväntas regionala co-streamers över LCS, LEC, LCK och LPL som Kitty ge lokala kommentarer, vilket förbättrar tittarupplevelsen med personliga insikter och analyser. När Riot Games slutför och släpper listan över godkända co-streamers, kommer fansen att ha en uppsjö av alternativ för hur de vill uppleva spänningen i MSI 2024.

Slutsats

När MSI 2024 närmar sig ökar spänningen inte bara för firandet av tio år av konkurrenskraftig League of Legends utan också för de spännande matcherna som kommer att avgöra vilket lag som kan stiga till tillfället och hävda den prestigefyllda titeln. Med en blandning av etablerade kraftpaket och ambitiösa utmanare är MSI i Chengdu redo att bli en milstolpe i esportshistorien. Fans över hela världen väntar ivrigt på att turneringen ska börja, redo att bevittna nästa kapitel i League of Legends historiska arv.