2023 års uppgörelse i League of Legends i de asiatiska spelen

Asiatiska spelen 2023 i Hangzhou, Kina, kommer att bli ett monumentalt evenemang för esport, med League of Legends som en av huvudattraktionerna. Turneringen är planerad från 25 till 29 september och kommer att innehålla landslag från hela Asien, inklusive kraftpaket från LCK (Korea) och LPL (Kina). Den här artikeln kommer att fokusera på dessa två dominerande regioner och även ge en nick till de stigande stjärnorna från kinesiska Taipei.


Arvet från LCK: Koreas strävan efter upprättelse

Sydkorea, representerat av LCK, har varit en dominerande kraft i League of Legends-scenen i flera år. Till Asiatiska spelen 2023 skickar landet en blandning av spelare från topplag som T1, JD Gaming och Gen.G. Med den legendariska tränaren Kim "kkOma" Jeong-gyun vid rodret siktar laget på att återta den ära de förlorade mot Kina vid Asiatiska spelen 2018, där de besegrades med 3-1 i den stora finalen.


Makten över LPL: Kinas fortsatta dominans

LPL har varit en formidabel motståndare för LCK, särskilt under de senaste åren. Kina vann League of Legends-turneringen vid de asiatiska spelen 2018 och siktar på att fortsätta denna segersvit. Det kinesiska laget för 2023-evenemanget kommer att bestå av spelare från JD Gaming, Bilibili Gaming och EDward Gaming, coachad av Zhu 'KenZhu' Kai, som har en MSI 2022-vinst under sitt bälte.


Den mörka hästen: Kinesiska Taipeis stigande stjärnor

Kinesiska Taipei kanske inte har samma historiska dominans som Korea eller Kina, men de har spelare som anses vara ganska bra. Med stjärnor som Karsa, FoFo och Doggo kan kinesiska Taipei mycket väl vara turneringens mörka häst. Deras prestation kan vara ett avgörande ögonblick för regionen och kan potentiellt skaka upp den förväntade LCK vs LPL-finalen.


Evenemangets format och plats

League of Legends-turneringen vid Asian Games kommer att hållas på Hangzhou Esports Center, en toppmodern arena som rymmer över 4 000 åskådare. Evenemanget inleds med ett gruppspel den 25-26 september, följt av kvartsfinaler den 27 september, semifinaler den 28 september samt bronsmedalj och stor final den 29 september. Matcherna kommer att vara BO1 i gruppspelet och BO3 i slutspelet.


Andra anmärkningsvärda Esports-evenemang 2023

Den andra halvan av 2023 är fullspäckad med stora esportturneringar i olika titlar, inklusive Valorant, Mobile Legends, Apex Legends och Dota 2. Dessa evenemang fungerar som kulmen på långa och spännande turneringar och erbjuder fansen en uppsjö av alternativ för att njuta av esport-action. Oavsett om du är ett fan av förstapersonsskjutare eller MOBA-spel kommer den senare delen av 2023 att hålla dig fastklistrad vid dina skärmar.


En kamp mellan titaner väntar

Asiatiska spelen 2023 kommer att bli en episk uppgörelse mellan LCK och LPL, med Chinese Taipei också i mixen. När evenemanget närmar sig drömmer fansen redan om en final mellan Korea och Kina, vilket skulle förnya den spännande rivaliteten mellan LCK och LPL. Med nationell stolthet och en guldmedalj på spel kommer den här turneringen att bli ett av årets mest spännande esport-evenemang, och det är bara ett av många att se fram emot under de kommande månaderna.