Wild Rift är nu tillgänglig på NA

Riot spel har släppt en mobilversion av deras vild framgångsrik league of Legends-spel i både Nord- och Sydamerika. Den 29 mars släpptes League of Legends: Wild Rift i Nordamerika. Alla spelare i Nordamerika har fullständig tillgång till vilda rift på Android eller IOS, och upplopp bör fortsätta att utöka en öppen inbjudan till alla spelare för att gå med i Legends League och kultur. Och som en nyligen Open BETA-tillkännagivande trailer bekräftar, bör det mobila spelet vara tillgängligt för spelare i Sydamerika.

På PC, League of Legends är extremt tät och konkurrenskraftig, uppmuntrande spelare att stiga upp den rankade stegen eller ens titta på de bästa spelarna deltar i esports turneringar.

Spelare väljer från en lista av mästare som specialiserar sig i olika positioner. De två lagen slår sedan ut det i en 5V5-match, med det ultimata målet att förstöra fiendens Nexus-bas. Olika roller spelar olika positioner på fältet, som liknar fotboll. En jungler kan flyta runt, letar efter dödar på intet ont anande fiender, medan mage karaktärer kan försöka dominera mitten, och så vidare.

Wild Rift är en uppdaterad version av det ursprungliga spelet för mobila enheter. Det är den grundläggande hissen; Men anpassning av ett spel som komplicerat eftersom det här spelas bra på mobila enheter är dock inte lätt. Det första som Wild Rift får rätt, undviker en av de mest utmanande aspekterna av liga på datorn med hjälp av skärmfrågor och direktpilar för att berätta vad din mästare gör, där de ska gå, och viktigast av allt, varför du åker dit. < / p>

Min vänstra tumme fungerar som en virtuell arkadsticka på skärmen, så att jag kan kontrollera min mästare. Min högra tumme används för att släppa ut förmågor som en massiv laserstråle som gör massiv skada eller en hagel av kulor från mina pistoler som försenar fiender i min närhet. Min karaktärs regelbundna attacker styrs också av min högra tumme, och jag kan introducera modifierare för att kontrollera hur de används genom att tappa ikoner som "Vänligen prioritera den här fienden" eller "Fokusera på minions."

Kött- och benens taktik är likartade mellan PC: s liga av legender och den mobila vilda riften, men några av de beteenden jag plockade upp på PC-versionen saknas. Rörelse är ett bra exempel; När jag spelar på datorn klickar jag ständigt fram och tillbaka i min körfält, precis som en spelare som skiftar vikt från fot till fot under ett högintensitetsspel av dodgeball eller till och med boxning. Wild Rift, å andra sidan, är mer som en rolig promenad - istället för att klicka på min mus, flyttar jag helt enkelt min tumme fram och tillbaka.

bottenlinjen

För alla ligaspelare som bor i Nordamerika och upptäcker att de inte längre tycker om att spela det mycket konkurrenskraftiga spelet på sin dator, kan de nu ladda ner det vilda riftspelet på appbutiken på deras valda handhållna enhet. Det betyder att du nu kan spela liga på språng och den förenklade versionen är definitivt massor av roligt.