Wild Rift 2023: Tips för effektiv nivåhöjning och vinnande spel

Om du älskar Wild Rift men behöver en större utmaning är rankade spel rätt väg att gå. Att spela i rankade spel kan kännas ganska skrämmande - och du måste lägga ner lite arbete för att kvalificera dig - men belöningen är evig ära och överlägsenhet (om du kan vinna, naturligtvis).

Som det ser ut nu måste du nå nivå 10 för att kvalificera dig för rankade matcher i Wild Rift - och när du väl är där kommer det att krävas en hel del skicklighet om du vill dominera och klättra i rankningen.

Här är de fem bästa tipsen för att snabbt komma upp i nivå och vinna dina matcher i Wild Rift 2023.

Slutför utmaningarna

Ett av de snabbaste sätten att tjäna erfarenhet, öka din ranking, få bonusar och ta dig upp i nivåerna är att klara så många utmaningar som möjligt. Det finns nya utmaningar tillgängliga varje dag för alla spelare - att klara dem alla hjälper dig att ta dig igenom de lägre nivåerna och få den ranking du behöver för att vara konkurrenskraftig i dina matcher.

Du kan också klara veckoutmaningar, och det finns ofta speciella bonusutmaningar tillgängliga för ytterligare vinster. Dessa är särskilt viktiga när du först börjar spela Wild Rift, eftersom de ökar dina nivåer och lär dig värdefulla färdigheter och tips som kommer att vara till nytta när saker och ting blir konkurrenskraftiga.

Glöm inte att hämta dina belöningar och uppdatera utmaningsbladet för att hålla dig uppdaterad med alla nya erbjudanden.

Optimera dina inställningar

Nästa viktiga tips som alla bör ta till sig är att hantera dina inställningar för att göra ditt liv enklare. Skapa inte en uppförsbacke för dig själv genom något så enkelt som att slå på eller stänga av inställningar - du kan slå vad om att de bästa spelarna verkligen inte gör det!

Det finns några inställningar som är värda att ändra (få mer information här), men de viktigaste är:

  • Stäng av aviseringar och inbjudningar under spel.
  • Se till att du har mikrofonen på så att du kan kommunicera med dina lagkamrater.
  • Redigera kontrollerna för att låsa på din karaktärs rörelse.
  • Ställ in dina sikteskontroller så att de fungerar bäst för dig.

Det här är grundläggande förändringar som gör spelet oändligt mycket enklare - och i slutändan kommer att hjälpa dig att vinna fler matcher och öka din ranking.

Få ut det mesta av rankad Fortitude

Dina rankningsmärken hjälper dig att följa dina framsteg uppåt och nedåt under hela din Wild Rift-upplevelse. Ju högre ranking du har, desto fler möjligheter har du och desto bättre är dina chanser att vinna.

Du ökar dina rankningsmärken genom att vinna matcher, men du kan också förlora dem om du lider nederlag i vissa spel. Ett sätt att skydda sig mot att förlora rankningsmärken är att uppnå rankad styrka.

Detta är i huvudsak en belöning för konsekvens. Om du spelar bra, håller fast vid vinnande streck och lyckas bära ett lag trots underpresterande lagkamrater - är din ranking skyddad. Gör allt du kan för att säkra detta för dig själv - och gör inga drag som kan riskera att du förlorar det. Du kan förlora den genom att sluta mitt i spelet eller drabbas av förluster i följd.

Det är också bra att förstå hur rankingen fungerar och vem som kan spela med vem - eftersom det ger dig en bättre position att spela med vänner och skapa ett bättre lag.

Välj rätt karaktärer

Precis som spelarna är unika är karaktärerna i Wild Rift inte det - och att välja rätt som passar din spelstil kommer att ha en enorm inverkan på hur effektivt du går upp i nivå och hur lätt du kan vinna.

Det finns gott om insiktsfulla karaktärsguider tillgängliga online från erfarna spelare - och karaktärerna i Wild Rift är ganska lika League of Legends.

Du kan köpa många karaktärer via spelbutiken, och vissa belönas för att klara utmaningar.

Lär känna Tier-listan

Som ett tillägg till föregående punkt är karaktärernas nivåförteckning ett ovärderligt verktyg för att hjälpa dig att optimera dina chanser att vinna på vissa nivåer.

Det finns fyra nivåer för varje bana och roll i spelet:

  • S: Den mest mångsidiga och kraftfulla karaktären eller karaktärerna i den banan.
  • A: Ett starkt andrahandsval till karaktärerna på S-nivå men med mindre användbarhet.
  • B: De kommer inte att bära spelet- men de kan vara användbara för vissa mål.
  • C: Hjälpsamma i vissa lagkombinationer, men inte det bästa valet för banan.

Kolla in den kompletta 2023-nivålistan för Wild Rift för mer insikt.

Sammanfattning

Effektiv nivåhöjning och fler vinster kommer med träning, övning och att göra smarta val. Dessa fem tips kan hjälpa dig att komma igång!