Vilka rankningar kan leka tillsammans i valorant?

Valorant, Riot Games 'First Shooter Game, släppt förra sommaren i juni 2020, svika inte med Legends liga (LOL) med satt baren högt under det senaste decenniet. Det finns redan mycket hype om spelet, spelat som ett första persontaktiskt skyttspel bestående av ett femspelare. Spelet gör redan vågor som en esport. Låt oss dyka in i några av spelhöjdpunkterna och få några insikter i rankningssystemet.

Hur man blir en rankad valorant spelare

Innan du kan spela konkurrenskraftiga matcher i Valorant måste du slutföra 10 matcher i spelets avslappnade, icke-rankade läge. När en spelare uppnår en rang, öppnar nya möjligheter att spela upp med åtta nivåer som lägger till spelets spänning. Det är här åtgärden är och mål för någon shooter-spelentusiast. Vad som är bra om det senaste tillskottet till Shooter Game-genren är att spelplanen har blivit blandat, och till viss del nivån, det gör det möjligt för nyare spelare att trycka in på åtgärden och eventuellt uppnå högre rankningar.

valorant ranking system

En spelares första placering och lägre ranking nivåer beror på en spelares individuella prestanda och färdigheter. Individuell prestanda blir mindre viktig eftersom en spelare klättrar upp de led där rankningen börjar bli påverkad mer av det övergripande laget, vinner och förluster.

Om vi ​​vill förstå vilka rankningar som kan spela tillsammans i spelet, bäst att börja med en kort förståelse för rankningssystemet. Hur snabbt du går upp är den rankade stegen baserad på dina vinster. Valorant har åtta nivåer. Rankivåerna börjar med järn och gå hela vägen upp till strålande (tidigare kalla valorant). Varje nivå, förutom de två sista, har tre led, t ex platina-tier är uppdelad i tre led: platina 1, platina 2 och platina 3.

Om du lägger till alla underrankningar i var och en av de åtta nivåerna får du totalt 20 led som spelare kan arbeta mot. Din ranking kan fluktuera upp och ner dessa nivåer beroende på antalet vinster eller förluster. Även om individuell prestation har något inflytande i spelet i slutändan på lång sikt bestäms rangen av antalet vinster. Valorant-nivåerna är:

Järn, brons, silver, guld, platina, diamant, odödlig och högsta rang, strålande.

Vilka rankningar kan leka tillsammans i valorant?

Den nuvarande valorantiska rankningen ökar ganska om bland spelare. Rankade spelare kan göra lag av fem medlemmar för spelare inom tre led av varandra. Det tidigare valoranta rankningssystemet innebar att spelare kunde göra ett lag med andra spelare sex leder utanför sin egen rang, t ex spelare från järn, brons och till och med silver kunde göra ett fem medlemmar och leka tillsammans.

Riot har spänns skruvarna på rank-skillnad för att upprätthålla spelets konkurrenskraft. Naturligtvis, för vänner som åtnjöt flexibiliteten att leka med varandra utanför detta nya kriterium, kan det ta lite anpassning till. Från Act III kan spelare inte längre köa med vänner från ett sex rang.

Vi kommer sannolikt att se ändringar i det aktuella rankningssystemet eftersom Riot-spel alltid har arbetat för att justera saker enligt spelarens återkoppling och inmatning.

Check out our VALORANT boosting and VALORANT Smurf Account services now