Vi presenterar Milio och Naafiri: De nya mästarna från 2023

Nya champions är bland det mest spännande som kommer i League of Legends-uppdateringar. I de flesta fall kan du förvänta dig tre till sex nya champions varje år, där var och en släpps med några månaders mellanrum.

Riot Games släpper ofta en "update roadmap" där du kan se vad du kan förvänta dig för det följande året. 2023 verkar vara ett spännande år för spelare, eftersom vi får en ny djungelmästare, en ny mittfältare och en ny Freljordian.

Idag kommer vi att fokusera på två av de senaste tillskotten till League of Legends-listan: Milio och Naafiri. Milio har redan släppts, och Naafiri är precis runt hörnet.

Vad har dessa mästare i beredskap för oss? Låt oss ta reda på det!

Vad du borde veta om Milio

Milio, "The Gentle Flame", var den första nya mästaren som träffade säsong 13-listan i LoL. Med tanke på hans nuvarande förmåga kit, är han bäst lämpad som en Support mästare.

En bra sak med Milio är att han är fantastisk mot tävlingar som fokuserar på hårt engagemang. Låt oss titta närmare på hans förmågor:

  • Uppeldad! (Passiv): Milio kan förtrolla sig själv eller en allierad i fyra sekunder, så att de kan driva upp sin nästa autoattack. Detta händer när Milio träffar sig själv eller en allierad med en förmåga.
  • Ultra-Mega Fire Kick (Q): Milio sparkar ett eldklot som kan slå tillbaka fiender och bedöva dem i en sekund. Det som gör denna förmåga intressant är att den också kommer att studsa och ge magisk skada på fiender runt området. Det saktar också ner dem i 1.5 sekunder.
  • Mysig lägereld (W): Milio skapar en "empowerment-zon" som varar i sex sekunder. Den följer honom själv och den närmaste allierade. Mästare inuti zonen får ett ökat basattackområde, och de läker också var 0,24 sekund medan förmågan är aktiv. Milio kan omforma förmågan så att den följer honom själv eller en allierad mästare.
  • Varma kramar (E): Milio stärker en allierad och ger dem bonusrörelsehastighet och en sköld i 2,5 sekunder. Han kan lagra upp till två laddningar av denna förmåga.
  • Livets andedräkt (Ultimate): Milio släpper ut en våg av lågor som kan läka allierade, rensa dem från icke luftburen folksamlingskontroll och ge dem 65% uthållighet i tre sekunder. Förmågan påverkar också honom.

När det gäller runorna involverar hans mest populära byggnad Sorcery och Resolve runbanor.

Sammantaget är Milio ett intressant tillskott till supportrollen i LoL, vilket ger honom flexibilitet och överhand i många olika matchups. I sitt nuvarande tillstånd kan han vara besvärlig för alla motståndare, så om du spelar Support rekommenderar vi att du testar det!

Allt om Naafiri

Låt oss nu hoppa till Naafiri, den kommande mästaren på listan. Enligt Riots uttalanden kommer hon att släppas på Patch 13.14, vilket pekar mot en släpp i mitten av juli.

Naafiri överraskade alla när hon blev retad. Många människor var ivriga att få en ny Darkin-mästare!

Även om hon inte har släppts ännu (när den här artikeln skrevs), har vi redan grundläggande information om hennes kit.

Här är en genomgång av hennes förmågor:

  • Vi är fler (passiv): Naafiri skapar en "Packmate", som attackerar utvalda fiender efter en viss period. Flockkamraterna skapas snabbare om Naafiri träffar sina fiender med en förmåga.
  • Darkin Daggers (Q): Naafiri skapar Darkin-smittade blad som kan ge fysisk skada och orsaka "blödningsskada" i några sekunder. Om fienden redan har träffats av knivarna tidigare kommer varje ytterligare träff att orsaka bonusskada. Packmates som skapas av Naafiris passiv kommer att rikta in sig på fiender som träffades av dolkarna. Naafiri läker om målet var en mästare. Dessutom kan hon återkalla förmågan.
  • Hundarnas förföljelse (W): Både Naafiri och hennes packkamrater kommer att rusa mot en fiende och skada den första mästaren de kolliderar med. Förmågan kan få räckvidd baserat på ultimat rang. När Naafiri använder den här förmågan blir packmates oåtkomliga.
  • Eviscerate (E): Naafiri kommer att rusa framåt, vilket gör att hon kan orsaka fysisk skada på alla mästare hon passerar igenom. Packmatesna kommer också att återkallas till Naafiri, som läker dem.
  • Flockens kallelse (R): Naafiri stärker sig själv och sin flock, får en sköld och en explosion av hastighet och syn. Om hon tar ut en mästare uppdateras effekterna av förmågan. Naafiri kan skapa upp till sju flockkamrater under denna förmåga.

Vi måste vänta och se hur Naafiri presterar i den nuvarande metan, men när man tittar på hennes nuvarande förmåga kit, är det säkert att säga att hon kommer att vara en hård motståndare att gå emot och ett utmärkt tillskott till alla lag.

Slutsats - Få ut det mesta av de nya mästarna idag!

Det kan vara svårt att få grepp om nya mästare, men med lite övning kommer du att bemästra Summoner's Rift inom kort!

Om du vill lära dig mer om League of Legends eller vill köpa Smurf-konton kan teamet på Boost Royal hjälpa dig!