Varför ELO-systemet inte är idealiskt för League of Legends

Varför ELO-systemet inte är idealiskt för League of Legends

League of Legends är ett av de mest populära flerspelarspelen online i världen och miljontals spelare loggar in varje dag för att tävla mot varandra. Spelets rankingsystem, det så kallade ELO-systemet, används för att matcha spelare med liknande kunskapsnivåer och för att följa deras framsteg över tid. Men trots dess utbredda användning är ELO-systemet inte idealiskt för League of Legends av flera skäl.

ELO-systemet i League

Ett av de största problemen med ELO-systemet är att det inte tar hänsyn till de olika roller och positioner som spelare kan ha i spelet. I League of Legends kan spelarna välja att spela som top laner, jungler, mid laner, bot laner eller support, var och en med sina egna unika spelstilar och ansvarsområden. En spelares prestationer i en roll kanske inte exakt återspeglar deras färdighetsnivå i en annan roll, men ELO-systemet behandlar alla spelare som lika.

Variabel färdighetsnivå

Ett annat problem med ELO-systemet är att det inte tar hänsyn till spelarnas olika skicklighetsnivåer inom ett lag. I ett spel där lagkoordination och strategi är avgörande kan ett lag med en högkvalificerad spelare ha en orättvis fördel jämfört med ett lag med en lågkvalificerad spelare, men ELO-systemet tar inte hänsyn till detta.

Frekventa ändringar av spelet

Spelets dynamiska natur är en annan faktor som gör ELO-systemet mindre lämpligt. Strategier och spelets meta ändras snabbt, och spelare som kan anpassa sig snabbt har en fördel jämfört med de som är långsamma att ändra sig. ELO-systemet tar dock inte hänsyn till dessa förändringar och kan leda till att spelare över- eller underskattas.

Det är ett lagspel

Slutligen tar ELO-systemet inte hänsyn till det faktum att League of Legends är ett lagspel. En spelares individuella prestation är inte den enda faktorn som avgör utgången av en match och en spelares ELO-klassning kanske inte korrekt återspeglar deras bidrag till laget.

Hur du snabbt förbättrar ditt betyg

Om du letar efter en tjänst som hjälper dig att förbättra din ELO-rating kan du använda en tjänst som BoostRoyal.com. BoostRoyal är en professionell tjänst som erbjuder ELO-boosting, coachning och kontonivåering för att hjälpa dig att nå din önskade placering. Med BoostRoyal.com kan du vara säker på att ditt konto är i trygga händer, eftersom alla deras boosters är verifierade och erfarna spelare som redan har nått de högsta rankningarna i spelet.

Sammanfattningsvis kan man säga att ELO-systemet kanske inte passar bäst för League of Legends. Spelets unika egenskaper och dynamiska natur gör det svårt för ELO-systemet att korrekt återspegla en spelares skicklighetsnivå. Om du vill förbättra din ELO-klassificering bör du överväga att använda en professionell tjänst som BoostRoyal.com för att nå din önskade placering.

More posts