VALORANT Premier Guide: Allt du behöver veta

VALORANT Premier är ett nytt turneringsformat som så småningom kommer att länkas till VALORANT Champions Tour (VCT) pro-scenen. Huvudsyftet med att introducera detta spelsätt är att ge spelare en möjlighet att tävla med andra i en match som är mycket mer konkurrenskraftig än rankad.

I den här omfattande guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om VALORANT Premier. Låt oss komma igång!

Vad är VALORANT Premier?

VALORANT Premier är en ny typ av turnering som anordnas i spelet där du kan registrera dig som ett team och tävla med andra. För att gå med i Premier-zonen måste du ha ett lag med fem spelare.

Premier-zonen är uppdelad i två regioner: Öst och Väst. Beroende på vilken region du vill spela i kan tidpunkterna för turneringsurvalen variera.

När du registrerar dig för VALORANT Premier använder spelet en algoritm för att avgöra vilken division din tävlingsrankning faller inom. Det finns fem olika divisioner, och dessa är som följer:

  1. Konkurrent
  2. Elit 1-5
  3. Avancerad 1-5
  4. Mellan 1-5
  5. Öppen 1-5

När kan du gå med i VALORANT Premier?

Spelare kan gå med i VALORANT Premier under registreringsperioden. Dynamiken i turneringen är dock lite annorlunda.

Uttagningen till turneringen sker vanligtvis på torsdag, fredag och lördag (endast tre dagar i veckan) under fyra veckor. Varje vecka har en separat karta, vilket gör matcherna spännande och roliga.

När du går med i VALORANT Premier kan ditt team spela två matcher i veckan. Det är upp till dig och ditt lag att bestämma om ni vill spela båda matcherna på samma dag eller sprida ut dem över de tre dagarna.

Det viktigaste målet är att samla så många poäng som möjligt för att kvalificera sig till turneringen. Efter varje match räknar spelet ut poängen för varje lag. En vinst är värd 100 poäng, medan en förlust ger dig 25 poäng.

Men om du inte dyker upp tjänar du inga poäng. Ditt lag behöver totalt 675 poäng för att kvalificera sig.

Vad är processen efter kvalificering?

När ditt lag får de rekommenderade poängen för att kvalificera sig till turneringen får du ett meddelande som kommer att nämna detaljerna i matchen, inklusive schemalagd tid och vem ditt lag kommer att spela mot.

Turneringen pågår under hela dagen. Varje lag ställs mot ett annat lag och vinnaren kröns till den nya mästaren. Det är viktigt att notera att eftersom det finns flera divisioner och zoner kan det finnas ett oändligt antal vinnare.

Alla lag som väljs under urvalen samlas i en grupp som består av åtta lag, vilket är en enda turneringsgrupp. Det kan finnas hundratals grupper och tusentals lag.

Vinnaren i varje grupp får vinna titeln och blir den krönta mästaren i den divisionen. Dessutom får de också en unik Gun Buddy, den sällsynta kosmetiken i spelet som är extremt svår att få.

När kommer VALORANT Premier Stage 1 att börja?

VALORANT Premier Stage 1 pågår redan och kommer att pågå i sju veckor eller totalt 54 dagar. Nedan följer schemat för turneringen:

  • 29 augusti till 7 september - Inskrivningsperiod
  • 7 september till 21 oktober - Matcher varje vecka
  • 22 oktober - Slutspelsturnering

Visa ställningen för VALORANT Premier-lagen

Du kan se laguppställningen i VALORANT Premier genom att gå till Premier-menyn och välja "Ställning".

När du bläddrar igenom avsnittet "Ställning" kommer du att se lag listade efter deras poäng. De med samma poäng kommer att listas enligt matchens vinst/förlust, sedan omgångens vinst/förlust.

Registreringsprocess för VALORANT Premier

Även om registreringsprocessen för VALORANT Premier Stage 1 har avslutats, kommer vi fortfarande att gå igenom registreringsstegen så att du är redo för nästa turnering.

Det finns vissa förutsättningar som du måste uppfylla, till exempel verifiering av ditt mobilnummer och slutförande av dina rankade placeringar.

På tal om rankade placeringar, glöm inte att kolla in vår guide om att öka rankningen i VALORANT!

När ditt team är redo för registrering väljer du den zon du vill spela i, och spelets algoritm hjälper till att schemalägga matcherna.

Avsluta det hela

VALORANT Premier erbjuder spännande och konkurrenskraftiga matcher som spelare kan njuta av. Det är viktigt att du koordinerar med ditt team och ser till att alla är tillgängliga under urvalen. Som alltid, ha kul och lyckligt spelande!