Vad ledde till nedgången av Cloud9 i 2020 LCS Summer Split?

För den längsta tiden, Cloud9 har varit toppen av LCS hela 2020. visade dock den amerikanska super-laget tecken på svaghet i sommar Split.

Cloud9 hade en fantastisk start på 2020 LCS Summer Split. Laget vann sin första nio matcher och matchas den otroliga takten laget uppnås under våren split, där Cloud9 steamrolled helt resten av ligan.

Något verkade mycket av med laget efter att visas upp i den första round-robin på sommaren Split. Allt detta ledde till laget upplever några chockerande förluster och har sin första 0-2 vecka i över två år.

Även om Cloud9 har säkrat en plats i slutspelet, ser det ut som om dess utmanare, Team SoloMid och Team vätska, kan vara hård konkurrens som kunde stoppa Cloud9 från att ta hem LCS trofén. De två lagen är ute efter att vara ganska stark i ligan, och har både slagen Cloud9 medan i delad andra halvan.

Vad är orsakerna till Cloud9 undergång I 2020 LCS Summer Split?

Båda fläktarna och analytiker blev chockade på Cloud9 första förluster av Summer Split. Ändå var dessa förluster inte tas på största allvar av hela samhället.

I det skedet, det såg ut som om Cloud9 testade nya strategier och kompositioner. Det verkade som ett sätt att förbereda sig för hårdare konkurrens att laget var sannolikt kommer att möta på den internationella scenen senare i år. Men lagets prestationer fortfarande började oroa fans.

Yasin 'Nispy' Dinçer förklarade varför han trodde Cloud9 var närvarande kämpar i en intervju med InvenGlobal . Mitt Laner förklarade att han trodde dess brist på aggressivitet orsakade orsaken till lagets resultat. Nispy hävdade också att laget inte spelade så galen som det brukar göra.

En del av Cloud9 bristande prestanda kan vara att det finns olika uppfattningar inom gruppen av vad som är rätt för laget och vad som är bra i den aktuella meta. Lagets svar på sina motståndares plockar har inte varit så bra som det brukade vara.

En av gruppmedlemmarna hävdade också att en orsak till lagets undergång skulle vara att alla slagsmål mer gasväv än när man spelar i LCS matcher. Detta kan vara en del av anledningen till att Cloud9 laget har en dålig läsa på meta.

Cloud9 nuvarande prestanda skiljer sig från det som alla är van att se. Bristen på förtroende kommer igenom när de utför på Rift.

Trots laget fortfarande anses vara favoriter av många att vinna split. Detta är dock i hög grad beroende på om laget kan hitta sin rytm igen. Potentialen för Cloud9 är fortfarande en kraftfull laget att slå även om konkurrensen inom LCS har drastiskt ökat under 2020 Summer Split.

Cloud9 fortfarande ute efter att få tillbaka en stor del av deras förtroende för den sista veckan av sommar split. Det är där laget kommer att placeras mot Counter Logic Gaming och Dignitas.