Vad innebär implementeringen av Vanguard för LoL-spelare 2024?

Spel blir allt mer sofistikerade och hackarna likaså. Oavsett om du vill njuta av en avslappnad match eller öka din LoL-ranking, är du sannolikt utsatt för många fuskare.

Beroende på vilken typ av fusk det handlar om kan du få en sämre spelupplevelse. Tack och lov tog Riot upp denna fråga genom att implementera Vanguard. Det introducerades först med Valorant, och det kommer nu att anlända till League of Legends.

Vid första anblicken ser du att Vanguard är en anti-cheat-programvara, men vad kommer det att betyda för dig som LoL-spelare? Låt oss ta reda på det!

Vad är Vanguard?

Riot Vanguard är en anpassad spelsäkerhetsprogramvara som implementeras i företagets spel, till exempel Valorant. Dess mål är att främja säkert och rättvist spelande på alla plattformar.

Du kommer att se att Vanguard installeras tillsammans med ditt spel, och båda programmen körs samtidigt.

När du kör Vanguard får du ett meddelande i systemfältet. Du kan stänga av det genom att välja "Avsluta Vanguard." Detta är ett pålitligt alternativ om du märker att programmet påverkar andra saker på din dator.

Enkelt uttryckt kommer programmet att arbeta för att säkerställa att det inte finns några fuskare i dina matcher.

Vilka är Vanguards fördelar?

Den största fördelen är att du får en fuskfri spelupplevelse. Om en fuskare till exempel skulle åka fast kan du förvänta dig att Vanguard vidtar liknande åtgärder som Valorant-matcher.

I Valorant avslutas en match automatiskt när en fuskare upptäcks. Beroende på förseelsen kan fuskaren bli avstängd från spelet. De andra spelarna kan också blockera den som fuskar.

League of Legends kommer att använda Vanguard för ett liknande ändamål, och det kommer att göra det möjligt för spelare att blockera fuskare och få en LP-återbetalning. Med andra ord kommer du inte att förlora dina värdefulla League Points om en match slutar på grund av fusk.

Finns det några problem med Vanguard?

Tekniskt sett kommer du inte att ha några problem med ditt League of Legends-konto när du använder Vanguard.

Valorants Vanguard-system har dock fått uppmärksamhet tidigare på grund av ovanlig aktivitet. Programmet spårar ibland dina andra PC-processer oavsett om du spelar vid den tiden eller inte.

Vanguard gör inte detta utan anledning. Kom ihåg att programmet letar efter programvara med sårbarheter, som ofta används av hackare för att fuska.

När det först implementerades verkade Vanguard vara "för påträngande." Det förväntas dock att Vanguard-systemet i LoL kommer att optimeras bättre.

Du kan avinstallera Vanguard om du vill, men kom ihåg att du inte kommer att kunna köra ditt spel utan det. När du försöker kommer du att få ett meddelande som ber dig att ladda ner Vanguard igen.

Vi föreslår att du avinstallerar Vanguard om du märker att det påverkar dina andra PC-program.

Vad händer om du vill levla upp ett nytt konto?

Riot Games har planerat betydande förändringar av sitt MMR-system i League of Legends. Detta nyare system syftar till att göra rankad matchmaking bättre för alla spelare, särskilt de i lägre ranker eller "ELO Hell".

Implementeringen av Vanguard kommer att hjälpa till i detta nya system, eftersom det kommer att hindra fuskare från att avslöja sårbarheter och försöka vinna matcher orättvist.

Hur är det med dem som vill höja sina konton genom boosting eller "smurfing"? Tekniskt sett kommer du inte att straffas hårt eller förbjudas för smurfning, men det finns inget sätt att säga om de nya MMR-förändringarna kommer att påverka spelare som gör detta.

I Valorant, till exempel, kommer smurfare att ha mycket svårare att hitta matcher och få poäng för att rankas upp. LoL-spelare kan förvänta sig ett liknande system när dessa förändringar (och Vanguard) äntligen är live.

Om du vill höja ett konto kan du anlita en kontoförstärkare. Dessa är proffs som kan få ditt LoL-konto till vilken rang du vill utan att oroa dig för förbud, straff eller andra problem.

När Vanguard går live kan du förvänta dig att dessa proffs kommer med säkrare åtgärder för att ta hand om ditt konto. Eftersom Riot inte straffar smurfare hårt kommer du inte att ha några problem.

Slutsats

Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste förändringarna i League of Legends. På grund av dess massiva spelarbas och pågående problem kan du förvänta dig att utvecklare implementerar ytterligare förändringar när tiden går.

Från och med idag verkar Vanguard vara något positivt för spelare i League of Legends, eftersom det kommer att förhindra fusk. Om du är orolig för potentiella MMR-förändringar i framtiden, lämna ditt konto till en booster.

Boosters tar hand om hela processen och ser till att du inte behöver ta itu med dåliga lag, förlorade matcher och ännu viktigare, förlorad tid.