Vad är L9?

Vi har hört talas om den ökända L9-klubben i League of Legends-världen. I den här artikeln får du veta allt du behöver veta om den, inklusive vilka medlemmarna är.

 

Vad är det?

 

Om du är med i League of Legends-communityn måste du ha hört talas om L9-klubben. Termen ‘L9’ är en förkortning för Low Nine, vilket i princip är en europeisk klubb för de bästa League of Legends-spelarna som är oerhört giftiga.

 

Även om alla spelare på L9 anses vara de bästa League of Legends-spelarna vet alla hur giftiga de är, särskilt när saker och ting inte går som de vill när de spelar.

 

Hur blev den känd?

 

L9-klubben startade ursprungligen med RatIRL och 0bsess, enligt många människor. De ville få berömmelse och dragkraft på sociala medieplattformar, och det lyckades de med på Twitter.

 

I början blev L9-klubben oerhört känd på Twitter på grund av medlemmarnas giftiga karaktär. Trots att de var de bästa LOL-spelarna spammar de ofta ‘xd’ och frågetecken, vilket underhöll folk.

 

Rå talang i kombination med en giftig natur är vad som definierar medlemmarna i L9-klubben. När den blev känd anslöt sig Ap0calypse och Selfmademan, vilket gjorde att dess popularitet ökade ännu mer.

 

Till slut blev L9-klubben så imponerande att de ursprungliga medlemmarna började sälja platser så att andra kunde gå med. Dessutom försökte vissa spelare starta falska L9-klubbar, och numera inkluderar andra L9 i sina taggar för att visa att de är giftiga.

 

Vem är dess medlemmar?

 

L9-klubben startade med två medlemmar, sedan anslöt sig ytterligare två och blev fyra. De försökte sälja platserna i klubben, men de fyra ursprungliga spelarna är de viktigaste för klubbens berömmelse, så här är de:

 

RatIRL 

 

Med nästan en halv miljon följare på twitch är RatIRL den mest kända medlemmen i L9-klubben. Han spelade ofta rankade duos med Ap0calypse, och folk känner till honom på grund av hans överdrivet känslomässiga reaktioner, särskilt när saker och ting inte händer som han vill att de ska i spelet. 

RatIRL är den främsta källan till dramatik i L9-klubben, och folk anser att han är den mest giftiga spelaren där.

 

Du kan lära dig mer om RatIRL i vår dedikerade artikel.

 

Ap0calypse

 

Till skillnad från RatIRL har Ap0calypse hållit sig borta från radarn i sociala medier. Därför vet alla att han är oerhört begåvad, men du kan bara se honom spela med andra och dominera rankade köer.

 

Självgjord eller självlärd

 

Med en carry jungler-spelstil tog Selfmade den professionella vägen när det gäller streaming och spelande, vilket är något som Ap0calypse aldrig gjorde. 

 

Han är mycket framgångsrik och lyckades djungla för Fnatic, som presterade enormt bra i världsturneringen 2020. Eftersom han har en spelstil som komplimangerar sina lagkamrater kommer han troligen att fortsätta spela med Fnatic.

 

Obsess

 

Istället för att satsa på berömmelse i sociala medier tog 0bsess den professionella vägen precis som Selfmade gjorde. Han är nu mycket framgångsrik och många lag har skrivit kontrakt med honom, till exempel Misfit Gaming och Gamers Origin.

 

L9 Today

 

Nuförtiden pratar de fyra ursprungliga inte riktigt med varandra. Folk ser L9-klubben som ett skämt i League of Legends-communityn och förstår att var och en av medlemmarna har skapat sin egen spelkarriär.

 

Dessa var några av de mest ökända spelarna hittills, du kan läsa om den legendariska AD carry “Uzi”, som många anser vara den bästa som någonsin spelat rollen här.