Utforska Valorants kartuppdateringar: Vad har förändrats 2023?

Ingen kan förneka att Valorant är lika snabbväxande som det är dynamiskt. På tal om dynamik, så är det frågan om kartor. När allt kommer omkring är de en stor del av de strategier som kommer att användas för att antingen detonera eller desarmera spiken.

I den här artikeln tar vi en snabb titt på vad 2023 förde till bordet för att hjälpa dig att förstå hur kartornas nuvarande tillstånd ser ut.

Förändringar av kartrotation

Från och med skrivandet kommer den aktuella kartpoolen för dina rankade och oklassificerade lägen att innehålla följande:

 1. Uppstigning
 2. Binda
 3. Fraktur
 4. Haven
 5. Lotus
 6. Pärla
 7. Split

Det betyder att Icebox och Breeze för närvarande sitter utanför. Det finns också intervallet, men med tanke på att det är för träningssyften, räknar vi det inte tekniskt som en del av rotationen.

Hedersomnämnanden går också ut till District, kasbah och Piazza, som är de tre kartorna som introducerades med det nya Team Deathmatch-läget.

Ett snabbt ord om de nuvarande kartorna?

Med tanke på att all coachning eller labbning kommer att få dig att lära dig nyanserna i kartorna, låt oss kort prata om vår nuvarande rotation:

 • Ascent är en av de mer utmanande kartorna, men det är genom att kontrollera Mid-området som du kommer att vinna spelet. Utrymmet är trots allt stort och du kommer att nå alla spike-platser på nolltid. Med alla smärtpunkter kommer angriparna att ha lite svårare än försvararna här.
 • Även om många kommer att hylla Ascent, anses Bind av många andra vara den bästa kartan i spelet. Portalerna gör att du kan rotera spikplatser på nolltid, vilket skapar en del intressanta strategier. Utan dem skulle det vara en så vanlig karta som du kan få.
 • Fracture är ganska unik, med A- och B-platser med korta bakre skjutområden och långa frontala. Anfallare vill vanligtvis ha en bra Controller Smoker som täcker viktiga spawnpunkter för försvarare, medan försvarare vill stoppa sina motståndare på A-Main och A-Hall från att komma in på platsen. Det rekommenderas också att ha någon som försvarar A-Rope och ser till att ingen kommer från Door.
 • Du kommer att behöva behärska dina callouts om du vill göra bra ifrån dig på Haven, med tanke på att kartan har tre spike-platser. För det mesta finns det två sätt att komma in oavsett vilket sätt du går, med korta och breda vinklar att dra nytta av. Tyvärr finns det inte den typ av information som du skulle vilja ha för spikplanteringsplatser, så som de flesta spelare kommer du att behöva improvisera för att komma runt den utmaningen.
 • Lotus är ett nytt barn på blocket och har tre spikplatser precis som Haven. Spawn-barriärens positionering är en stor faktor här, vilket innebär att du kan befinna dig i en eldstrid inte alltför länge efter att rundan har startat. Det är en ganska retake-tung plats, med lurkers som skiner, så länge de inte gör för mycket ljud med dörrarna.
 • Om du spelar på Pearl kan du förvänta dig att möta motståndare på långt håll, särskilt på B-platsen. Tyvärr räcker inte lagarbete för att erövra saker här, vilket innebär att du behöver åtminstone några uppställningar för din huvudagent om du vill komma undan med W. När det gäller färdigheter är Smoke förmodligen det mest optimala alternativet du har.
 • Split är den sista pusselbiten här, med tre huvudsakliga flaskhalsar som angripare måste ta itu med om de vill komma till Mid, A eller B. Mid-flaskhalsen är förmodligen den mest avgörande i rättegången, vilket gör att angripare kan springa iväg med saker om de kan ta det.

Uppdateringar av livskvaliteten

Riot försöker alltid hålla saker smidiga och fräscha, vilket innebär att vi har sett olika livskvalitetsuppdateringar över de korrigeringar vi har fått hittills 2023. Till exempel sågs Pearls B-plats som ganska problematisk att hålla som försvarare, vilket ledde till förändringar som B-ramp och B-Site-skärmjusteringar.

Som alltid rekommenderas att du tittar på de detaljerade patchanteckningarna för balans och justerar ditt spel i enlighet därmed, särskilt om konkurrenskraftigt spel är i din framtid.

Avslutar det här

Det kommer att vara det för idag. Naturligtvis är det bästa sättet att förbättra dina färdigheter på varje karta att hoppa in i tjocka saker och lära sig genom övning.