Utforska League of Legends-säsongen 2023

Varje år hittar Riot Games nya sätt att göra League of Legends roligare för spelarna, och 2023-uppdateringen är inte annorlunda. Med nya och uppdaterade föremål, förbättrade kommunikationsverktyg, förändringar i toppfältet och mycket mer finns det mycket att se fram emot i 2023 års version av League.

I den här artikeln kommer vi att utforska några av dessa förändringar så att du vet vad du kan förvänta dig.

  1. Verktyg för kommunikation

Sanningen är att League of Legends är ett multiplayer-spel, så kommunikation är nyckeln. Därför har Riot Games gjort flera förbättringar av de samarbetsverktyg som är tillgängliga för spelarna.

Fler pings och nytt synhjul

Antalet pings som erbjuds har fördubblats för att förbättra kommunikationen. Dessutom har företaget också introducerat ett helt nytt pinghjul som koncentrerar sig på vision. Spelare kan nu förmedla följande med hjälp av det nya synhjulet: behovssyn, fiendesyn och rensad syn.

Röstningsfunktion

En ny röstningsfunktion som fungerar som en kapitulationsomröstning är nu tillgänglig för spelarna. Du kan nu rösta och klargöra om du vill acceptera eller avvisa ett mål.

  1. Förbättringar i djungeln

Genom att skaffa ett av de nya djungeldjuren kan du undvika farorna med att resa ensam i djungeln. Under spelets gång kommer dessa husdjur gradvis att samla på sig "godis" varje gång du dödar något, vilket hjälper dem att växa. När de mognat kommer de att ge sina ägare bonusar som ger dem tillgång till nya attribut.

Riot Games har dessutom lagt till visuella koppelindikatorer som visar hur långt lägren kan pressas innan deras tålamod börjar tryta. För att maximera dina djungelrensningar behöver du inte längre stå på den perfekta pixeln, eftersom avståndet som läger kan dras har minskats.

I 2023 års version av League of Legends kommer du också att få vägrekommendationer baserade på några av de mästare som har visat skicklighet i att navigera i djungeln.

  1. Chemtech Drake

Den nya och förbättrade versionen kommer också att se återkomsten av Chemtech Drake, som ger spelare bonusskador om de är under en viss hälsonivå. Han ger också sköldstyrka och uthållighet när han besegras.

  1. Uppdateringar av synsystemet

Riot Games har också genomfört två uppdateringar av synsystemet för att göra spelet mer användarvänligt.

Tidtagare för fiendeavdelningar

Det kan vara svårt att hålla reda på alla avdelningar som läggs till på kartan, och det kan vara ännu svårare att effektivt dela den informationen med de andra spelarna. Antag att du pingar en fiendeavdelning som du såg. I så fall visas timern för fiendeavdelningar i 2023-uppdateringen tills avdelningen löper ut eller tas bort.

Det är nu lättare att spåra allierade avdelningar

Även om det finns befintliga sätt att veta hur många avdelningar du har placerat ut, finns det inget snabbt sätt att avgöra vilka avdelningar som närmar sig utgången annat än att mödosamt gå igenom varje avdelning som har placerats ut. Ny avdelningsgrafik visas nu när avdelningar närmar sig utgångsdatum.

  1. Uppdaterade och nya objekt

En League of Legends-uppdatering skulle helt enkelt inte vara komplett utan några nya och uppdaterade föremål. Här är en lista över de 12 föremål som Riot Games har implementerat i 2023-versionen:

  • Strålande dygd
  • Abyssal Mask
  • Goliaths brännare
  • Aeons katalysator
  • Tidsåldrarnas stav
  • Solelds Aegis
  • Isfödd handske
  • Shojins spjut
  • Icathias uthållighet
  • Aeons katalysator
  • Randuins förebud
  • Turbo Chemtank

  1. Rekommendationer för förmåga och lastning

Spelare kommer nu att ha tillgång till besvärjelser i champ select och rekommenderade runesidor. De kommer också att kunna se vilka nya förmågor som kommer att rankas upp på olika nivåer efter de senaste uppdateringarna.

  1. Förändringar av banor

Dessutom har Riot Games gjort några förändringar för att påskynda skalningen och utjämningen av topplaner i jämförelse med mitten och bot. Följande ändringar gäller:

  • Duo Lane-upplevelse: Minions ger duo lanes en 22 procent ytterligare erfarenhetsmultiplikator.
  • Solo Lane-upplevelse: Minions ger solobanor en 95-procentig erfarenhetsmultiplikator.

Avslutande tankar

Från förbättrade kommunikationsverktyg till uppdaterade föremål finns det många nya League of Legends-förändringar att se fram emot 2023. Om du vill veta mer kan du kolla in våra patchnotiser eller läsa om vikten av patchar i League of Legends.

Om du behöver boostning för League of Legends har vi något för dig! Kolla in BoostRoyal-funktionerna här och få en konkurrensfördel för att få ut det mesta av 2023-uppdateringarna.