Team Liquid Super-teamets kollaps

Det här året har inte gett några goda nyheter för superteamen i den professionella League of Legends-scenen, särskilt inte för Team Liquid.

Trots att Team Liquid hade ett 2022 LCS-roster packat med prisbelönta veteranspelare, inklusive superstjärnor från Nordamerika och Europa, gav Team Liquids försök att säkra en seger i vår- och sommarmatcherna inte resultat.

Medan Liquid hade hoppats på att vara NA:s superlag inför det nordamerikanska världsmästerskapet, höll ett mindre än spektakulärt misslyckande dem borta från det berömda LCS-evenemanget.

Resultatet blev väldigt annorlunda än vad Liquid hade lovat: Det finns inget kval till League of Legends Worlds 2022.

Du kanske vet från vår artikel om Vitalitys roster, att stora namn och överdrivna utgifter kanske inte räcker för att lyfta trofén. Låt oss titta på hur projektet gick fel.

Ett besviket resultat efter budgetproblem

Genom ett tillkännagivande på Twitter bekräftade Team Liquids vd Steve Arhancet det som många förväntade sig: LCS-listan skulle ändras före säsongen 2023.

Innan den avslöjande nyheten bad Arhancet fansen om ursäkt för lagets besvikna prestationer i år.

Medan VD:n hoppades skapa vad som troligen skulle bli det bästa roster som Nordamerika någonsin sett medan regionen var värd för evenemanget, tog organisationens förträfflighet och arv en smäll.

Arhancet sade att skapandet av laguppställningen innebar en tidskrävande process i flera steg och krävde en stor budget.

Partners och intresserade parter engagerade sig i projektet eftersom de var medvetna om dess betydelse och den investering som gjordes.

Alla pengar som franchisetagaren lade ner på projektet räckte dock inte till för att hålla det flytande. Resultatet blev att experimentet misslyckades och blev en besvikelse, vilket gjorde att superlagens framtid blev tveksam.

Vad hände med All-star LCS Roster?

Med en blandning av nordamerikanska veteraner och superstjärnor från Europa var Team Liquids LCS-lista den mest lovande den här säsongen.

Alla spelarna hade erfarenhet från nationella och internationella evenemang. Faktum är att varje medlem redan hade tagit sig till LoL World Championships med sina respektive lag.

Många anser dock att individuell briljans har övertrumfat den synergi som ett lag behöver för att kunna vinna.

Som ett resultat av detta lyckades laget inte vinna några nationella titlar vare sig under sommaren eller våren eller säkra sin efterlängtade plats som en av tre representanter vid LCS World Championship.

Nu litar Liquid inte på formeln för superlaget för 2023.

Team Liquid bygger om: Tiderna förändras

Även om organisationen förväntar sig att duplicera de "framgångsrika" områdena anses konceptet att bygga superteam inte längre vara tillförlitligt.

Team Liquid hoppas kunna bygga sina spelare med hjälp av den befintliga strukturen istället för superlagformeln, och överger den nästan helt och hållet.

Arhacent gick inte närmare in på hur Liquid planerade att ändra sin uppställning eller avslöjade vilka spelare som lämnar eller stannar.

Academy-laget hade dock ett bra år och vann NA Academy Summer Split.

Liquids Academy-lag tog även LCS Proving Grounds första plats under våren och sommaren.

Enligt flera källor lämnar den framstående nordamerikanska spelaren Søren "Bjergsen" Bjerg Team Liquid efter ett år och kommer att vara en fri agent från och med 2023, med tanke på LCS och LEC-erbjudanden.

Andra insiders säger att Jo "CoreJJ" Yong-in är den enda spelaren i startelvan som flyttar från Liquids huvudlag till fri agent under offseason.

Resten av spelarna, förutom Steven "Hans Sama" Liv - som kommer att vara till 2024, skrev på med franchisen till 2023.

I båda scenarierna måste en betydande förändring av laguppställningen inkludera byten med andra lag eller kontraktsöverföringar.

Slutliga tankar

På grund av spelets karaktär har ett lag i en League of Legends-turnering liten eller ingen chans att vinna om inte spelarna arbetar tillsammans, vilket Rogue har bevisat 2022 då de segrade när ingen trodde på dem. Team Liquids kollaps är ett bevis på detta faktum.

More posts