Schalke 04 eliminerar fnatic 3 till 0 från LEC-playoffs

Det var en dyster dag för alla fnatiska fans, men Shalke04 var extatisk. Pojkarna i blått, som de ibland kallas, gjorde det korta arbetet med att slå fnatatiska och svepte dem för att hålla sig starka i sin 2021-körning av LEC-fjäderuppdelningen.

När FNATIC eliminerades från slutspelet slutade organisationen i de tre bästa för Europa, som inte har gjorts sedan sommaruppdelningen i 2016. Då såg Lol Roster mycket annorlunda med Yellowstar, Rekkles, Febiven, Ande och kikis. I slutändan svepades de av laget H2K-spel.

Shalke04 såg avgörande och exakt genom alla tre av spelen spelade. Många fans förväntade sig inte att laget skulle spela bra för att de såg sin eftersäsong. Men de gick från att tvinga G2-klanen att spela de fem matcherna för att eliminera fnatiskt enkelt.

Vad hände

Det kände verkligen som Shalke04 visste bara hur man skulle utnyttja de fnatiska svagheterna i den här serien. Efter det första spelet vände Shalke04 över aggressionen från fnatic mot sig själv. Det kom för att vara problemet plaguing fnatic under hela säsongen. Under LEC-playoffs uppfödde det huvudet igen med så mycket övergripande som kastades om och slog laget hårt.

I det tredje spelet (finalen) vann fnatic faktiskt en stor kamp i botten. Därifrån bestämde de sig (dåligt) för att fortsätta dykning för att komma bakom en torn för att göra en extra död för ABBIDGE. Men den 21-årige Mid Laner kunde vända kampen, så han grep en trippel död istället för att bli koed själv.

Vi försöker inte ta bort från den fantastiska prestationen av Shalke04 här. De var verkligen det bättre laget under LEC-playoffs. Det visade sig på grund av deras höga tålamod och förtroende för att ta på sig bekämpningar utan rädsla.

De flesta tyckte att de skulle göra betydande misstag och vara övergripande precis som fnatic. Om det hade hänt kan det ha haft ett annat resultat. Lyckligtvis höll de sina coola och fokuserade på sin strategi att göra mycket smarta beslut - allt utan att laget kastade sin ledning i hela serien.

Samtidigt har vi gott om frågor om FNatic-lagets framtid. Detta har varit deras värsta säsong hittills, och de slutade så illa. Det har faktiskt inte hänt sedan 2016. Det är uppenbart att det är något allvarligt fel med deras taktik och / eller uppställning. Vi känner att något måste förändras med det fnatiska laget om de kommer att fortsätta och komma tillbaka till att vara på toppen.

SLUTSATS

Vad betyder det för Shalke04? De är inte färdiga. Nu när de slog ut mot fnatic, står de mot Rogue för nästa matchup. LEC Spring Split är inte över ännu! Medan Rogue har olika taktik än fnatic, vet du aldrig vad de ska göra. Vi känner att Shalke04 har en bra chans att slå nästa lag, men det är bundet att vara en utmanande serie.

Still har vi sett mycket hittills, så allting är möjligt för LEC-playoffs. Faktum är att du aldrig vet hur det kommer att sluta tills det är över!