Rookie ser återigen stark ut i LPL

Den 24-åriga League of Legends-spelaren Rookie kommer från Sydkorea. Rookie blev känd för sina färdigheter i mitten av banan i det en gång kända laget Invictus Gaming. Under åren med Invictus Gaming visade Rookie hur värdefull han kan vara för alla lag som har turen att få tag på honom.

I december förra året hade laget Victory Five den turen. Rookie plockades upp av Victory Five, vilket gav Rookie en plats i LPL. Även om det inte är första gången han är i LPL blir detta Rookies första sedan 2014, utan att vara en del av Invictus Gaming. Letar du efter de legendariska Ig-skinnen, men kan inte tillåta dig själv att köpa tillräckligt med RP? Med en gåvotjänst kan du nu få dina drömskinn!

Rookie och Victory Five bor nu i Kina med sina lagkamrater och gick in i LPL 2022 Spring Season.

Victory Five var en gång ett skämt för resten av LOL-communityt och har aldrig kunnat slå igenom rankningen i LPL. Efter en rekordstor förlust under 2020, som gjorde att Victory Five bara vann en match under hela LPL 2020 Sprint Split, är laget fast beslutna att göra en förändring.

Förra året har dominerats av EDG, men i år, tack vare det starka laget de har byggt upp, inklusive Rookie, ligger Victory Five för närvarande på plats fem i rankingen. Laget ligger precis bakom Weibo Gaming bara bakom eftersom Weibo Gaming har spelat en match mer. Victory Five ligger fyra platser bakom säsongens ledare LNG Esports. De kvalificerar sig för närvarande för slutspelet som sker efter vecka 9 i mars. Laget kommer att behöva hålla det momentum uppe under de kommande fem veckorna.

Just nu är Victory Five på väg mot slutspelet för första gången, eftersom endast de tio bästa lagen kommer att kvalificera sig. Lagets val att anmäla Rookie till laget spelar en avgörande roll för deras framgång. Tyvärr är Rookies tidigare lag Invictus Gaming inte med i rankingen för att gå till slutspel i år. Möjligen på grund av förlusten av en stark spelare. Att vinna dina matcher är alltid viktigt, även om Rookie överträffade alla under den ordinarie splitten kunde han inte se till att de briljerar i slutspelet men du kan faktiskt se till att du vinner alla dina matcher med ranked win boosting-tjänsterna.

Rookie själv har blivit den som sticker ut i Victory Five's nya uppställning, han har fått dem att vinna 11 av 18 matcher och har hjälpt laget att vinna fem av sex serier.

Som lagets enda spelare på mitten av banan har Rookie visat sig vara extremt värdefull. Han har spelat i varje match som Victory Five har gått in i den här säsongen. Hans totala vinstprocent är 61,1 % och han har spelat mästaren Victor mest under denna LPL-turnering. Rookies vinstfrekvens med Victor ligger på 83,3 % procent.

Är du intresserad av att lära dig mer om andra legendariska spelare?
Kolla in våra artiklar om vad GOAT of League of Legends Faker håller på med och om Bjergsens legendariska återkomst till Mid-lane!

Rookies starka spel på mid-lane har inte gått obemärkt förbi. Han har förtjänat titeln Man of the Game för fem matcher av de sex som Victory Five har spelat. För närvarande ligger han på plats två tillsammans med fyra andra spelare i kampen om utmärkelsen MVP för säsongen LPL Spring 2022.

Inför vecka fem av LPL 2022 Spring Season ser Rookie starkare ut än någonsin, och troligen kan han bära hela laget till kanske triumf efter förödande förluster i lagets tragiska förflutna. Frågan är om han kan hålla uppe sin vinstfrekvens och hjälpa till att dra Victory Five till toppen av mästerskapet inför andra stora lag som Royal Never Give Up och EDward Gaming.