Release av Bandle Tale: Ett nytt äventyr i League of Legends universum

Riot Forge, förlagsdelen av Riot Games, har tillkännagivit ett nytt spel i League of Legends-universumet som heter "Bandle Tale: A League of Legends Story." Spelet lovar att vara en härlig blandning av League of Legends-berättelser och Stardew Valley-spelmekanik.

Spelmekanik

I Bandle Tale kommer spelarna att anta rollen som en Yordle, en igenkännbar ras inom League of Legends-universumet. Spelet utspelar sig i Brandle City, Yordles hem, som har ett omfattande portnätverk som inte fungerar som det ska. Spelarna kommer att ge sig ut på uppdrag för att samla och tillverka föremål för att fixa portnätverket och ta sig vidare i spelet. Spelet kommer också att innehålla bekanta ansikten från League of Legends-universumet.

Konst och stil

Spelets första trailer avslöjar en pixel art-stil som liknar Stardew Valley. Spelarna kommer att ägna sig åt aktiviteter som att samla material, skapa och till och med fiska. Riot Forge vill tilltala fans av "mysiga spel", och baserat på trailern verkar det som om de har träffat rätt.

Utvecklare och lansering

Spelet utvecklas av Lazy Bear Games, studion bakom populära titlar som Punch Club och Graveyard Keeper. Även om det exakta lanseringsdatumet ännu inte är bekräftat har ett vagt lanseringsfönster 2024 specificerats. Prissättning och specialutgåvor har ännu inte tillkännagivits.

Slutsats

Bandle Tale: A League of Legends Story ser ut att bli ett spännande tillskott till League of Legends-universumet. Med sin charmiga konststil och engagerande spelmekanik är det ett spel som både League of Legends-fans och nykomlingar sannolikt kommer att njuta av. Håll utkik efter fler uppdateringar när vi närmar oss lanseringsfönstret 2024.