Problemet med förteckningen över livskraftiga personer för 2022

Team Vitality har verkligen för avsikt att ta LEC med storm, vilket de förstärker genom att officiellt avslöja sin rollförteckning för den kommande säsongen. Misstankarna fanns där baserat på läckor, vilket utlöste en mängd rykten, och dessa hade helt klart sin grund i sanningen.

Listorna

Så vilka är detta superlag som Team Vitality har lyckats sätta ihop? Bara om du inte redan har hört nyheten så består det av Perkz, Alphari, Selfmade, Carzzy och Labrov.

Dessa är alla fantastiska spelare, men Alphari och Perkz, som just återvänt från sin framgångsrika C9-resa, har förmodligen mycket mer att bevisa än de andra tre. Det är uppenbart att Team Vitality det inte är att leka med, men hela den här skiten kanske inte blir så bra som förväntat.

Det stora bekymret

När man hör att en rad stora namn sätts samman är den första tanken förmodligen i stil med "motståndarna kommer inte att veta vad som drabbat dem." Men om G2 Esports superteam 2021 var något att gå efter är det inte alltid så, även om de lyckades finansiera framgång för sitt team nästa år.

G2:s vändning är inte ens det första exemplet på detta problem, som man kan bryta nerbje i hype och personligheter.

Hype

Hype-tåget är utan tvekan en av de största utmaningarna i den här typen av miljö. Du vet redan att fansen förväntar sig dominerande prestationer från ett lag som består av alla dessa namn.

Tyvärr är det inte alla som är konditionerade för att hantera den typen av press. Tänk på att även med en ganska bra säsong, om ett sådant lag inte vinner absolut allt, ses det inte som en framgång i den hype-försedda publikens ögon.

Vad innebär detta? Jo, för många lag som har befunnit sig i den här situationen smulas de helt enkelt sönder under pressen. Det betyder inte att Team Vitality inte kan hamna i den minoritet som levererar och lite till.

Personligheterna

Detta är förmodligen den största delen av oron. Om en lagdynamik är väletablerad finns det trots allt ingen anledning till varför den inte kan slå sig ner, skaka av sig den oro som skapas av den offentliga hypen, slå sig samman och låta färdigheterna tala.

Problemet här är att det krävs personligheter som är väl samspelta. En av utmaningarna med högprofilerade spelare är ofta en brist på ödmjukhet eller kamratskap. Den rådande uppfattningen är att Alphari och Perkz i synnerhet kommer att stöta på varandra ganska mycket.

Selfmades namn har också kastats in i hatten, baserat på hur han tros se sig själv.LoL Smurf-konton är ett populärt val för spelare som letar efter en ny utmaning.

Tänk på det här. Selfmade och Perkz som är en jungle respektive mid måste möjliggöra för sina lagkamrater för att hela detta arrangemang ska fungera. Tyvärr är juryn fortfarande inte klar över i vilken utsträckning detta kommer att ske.

Det råder ingen tvekan om att om alla lagmedlemmar kan sätta lagets bästa före sig själva bör deras färdigheter ta dem till toppen. Hur sannolikt är det dock att det kommer att ske?

Avslutande kommentarer

Team Vitality byggde verkligen upp en förväntan med sitt sätt att fördröja tillkännagivandet, så pass mycket att vissa fans blev överväldigade.

Nu när katten är ute ur säcken, kan denna enhet fungera som en väloljad maskin, eller kommer hypen och de stora personligheterna att orsaka en implosion?