Öka din ranking: Valorant konkurrenskraftiga speltips för 2023

En av de största hedersbetygelserna är att klättra i leden i Valorant, med tanke på att det har fast etablerat sin plats som ett av de största FPS-spelen i genren idag. Att göra det är dock inte det enklaste i världen, men det hjälper att ha en solid strategi på din sida.

Vad kan man då göra? Det råkar bara vara så att vi har sammanställt lite kortfattad och användbar information som bör ta dig till nästa nivå!

Hur fungerar rankningssystemet?

Låt oss börja med att prata om rankningssystemet ett ögonblick. Du kommer bara att hitta detta på Competitive Mode-sidan av saker, som du bara kan hoppa in i efter att du har tävlat i 20 omgångar av Unrated. Det finns åtta rankningar i valiant, som består av tre nivåer vardera. Från botten till toppen är dessa:

  1. Järn
  2. Brons
  3. Silver
  4. Guld
  5. Platina
  6. Diamant
  7. Odödlig
  8. Valorant

Matchmaking kommer vanligtvis att sätta dig mot spelare som är två ranker över eller under dig. Att rankas upp eller ner handlar inte bara om att vinna matcher eftersom dina färdigheter och din aktivitetsnivå, bland andra faktorer, också är viktiga.

Det här är hur du klättrar på den stegen

Nu när du har en bättre uppfattning om hur hela rankingsystemet fungerar, låt oss prata om några av de saker du kan göra för att börja flytta upp.

Håll koll på din prestation

Att förstå vad du kan justera och förändra för att bli bättre är viktigt, liksom att förstå vad du gör bra och bör fortsätta att göra. Många försöker vara uppmärksamma på vad de gör under matcherna, vilket du definitivt bör göra.

Men du vill också titta på dina spelfilmer efter att matcherna är klara eftersom du kan ägna bättre uppmärksamhet från en extern lins utan trycket att försöka vinna i nuet. Du skulle bli förvånad över hur många dåliga vanor du kan plocka upp och ta itu med på det här sättet.

Du kan inte spela med alla agenter

Det kan verka som ett spännande perspektiv att bli den person som är bra med varje agent, men sannolikheten för att det händer är liten till ingen. Även om du inte vill sugas in i att spela en enda agent, är det bästa sättet att ha en liten grupp självförsörjande.

Ärligt talat handlar mycket av Valorants meta om en nyanserad förståelse för dina trollformler och när du ska använda dem. Du borde verkligen ha en huvud, som borde vara i den roll du är mest bekväm att spela. Att ha din näst bästa agent i samma roll är också bra, med minst en agent till i en sekundär roll.

Arbeta med den här lilla undergruppen och bli så skicklig som möjligt på att använda dem.

Kommunikation är din vän

Du behöver inte oss för att berätta för dig att Valorant är ett lagspel. De mest framgångsrika spelarna är de som förstår detta och använder det till sin fördel. Öva på dina utrop och sträva efter att göra dem så kortfattade och tydliga som möjligt. Var ska dina lagkamrater titta och när ska de rotera? Titta på proffsen när de gör det för inspiration!

Var inte heller den spelare som är jobbig att prata med baserat på spelresultaten. Tänk på att en sur vinnare är lika illa och kanske till och med värre än en sur förlorare.

Värm inte upp i rankad

Vi vet att du är upphetsad över att hoppa in men ta ett ögonblick. Att gå in i rankad kyla kan se din typiska standard för spel lida. Förutsatt att du är fysiskt uppvärmd, hoppa in i skjutområdet och få din rörelse och sikta där de borde vara, ta sedan på dig din första match för dagen. Att förlora omedelbart för att du inte är i zonen kan mentalt besegra dig och ha en fruktansvärd snöbollseffekt.

Kan du sikta?

Det här är trots allt ett FPS-spel, vilket innebär att bra skytte är en stor del av processen. Siktträning är viktigt och kan delas in i fyra huvudelement. Det finns noggrannhet där du vill öva på att landa huvudskott, målväxling när du behöver flytta från ett mål till nästa snabbt, förståelse för pistolens rekylmönster och skjuta när du strafe.

Avslutande anmärkningar

Boosting är ett utmärkt sätt att flytta upp leden i Valorant. Om du ska behålla det måste du dock kunna fungera bra på en hög nivå. Kom ihåg de tips du fick ovan, och kom ihåg att uthållighet är lika viktigt som någon av dem.