Ny LOL-mästare meddelade: Gwen

Gwens resa började med ett mål, som det gör för många mästare: att bygga en "peppy skirmisher". Efter Viego med en mästare av lika högtidlighet och Doom skulle ha gjort liga känns lite för kantigt, så laget vände sig till glädjesidan av Edgelord-skalaen.

"Vi har redan några mästare som lux och serafine som faller på" glatt optimism "spektrum", säger berättande författare Michael "Skiptomyluo" Luo. Som ett resultat vill vi vara säkra på att vi hittar en ny lösning. En synpunkt vi inte har ansett är att någon som är awestruck av allt, inklusive de minsta detaljerna som känslan av gräs eller doften av havet. Saker vi brukar förbise eftersom de är så vanliga för oss.

Paul "Zeronis" Kwon, Gwens ursprungliga konceptkonstnär, använde detta koncept för att skapa en gjutning av tecken som kan relatera till den obrygga glädjen i livet. Men en idé, i synnerhet, stod ut till alla och det är dockan.

Varje mästare bör ha en distinkt silhuett som uppmärksammar deras källa till styrka. Sona har henne galen rad tangentbord Etwahl, Senna har sin bfg, Darius har sin hammare, och Senna har sin bfg. Som ett resultat, när Zeronis drog Gwens tidiga design, gav han sina enorma saxar. Och det var som om de hade slagit ett ackord.

Gwen är spännande eftersom hon är från tusen år sedan, men Lonewingy säger att han ville se till att hon behöll en viss solidaritet med skuggans övar, vilket är där hon är klassificerad för liga ändamål. Så koncentrerade han sig på sätt att göra sin sax mer onda, och jag hittade bara att ... Scissor Engineering är extremt svårt! Han hade ingen aning sax var så smart! Han spenderade mycket tid på att studera sin design för att se till att de skulle öppna och stänga ordentligt, särskilt för något från den tiden.

Som Gwen är en skräver, kan hon erbjuda skirmishers en fördel i deras oändliga sökning efter den perfekta 1v9 genom att ge dem en kraftzon där de excel. Och laget hade en i åtanke när de började arbeta med Gwen.

Champion Designer Dan "Riot Maxw3ll" Emmons kommer ihåg, hur han faktiskt arbetat med Gwens Zone Control-stavning innan resten av laget startade - innan Peppy Skirmisher var en idé. När Gwen började ta form bestämde de devs för att hålla denna stavning eftersom den passade hennes personlighet. Det är som om hon säger att hon har all den roliga utrustningen, men du gör det inte, och då får hon tvinga hennes motståndare att spela sitt spel på hennes villkor.

bottenlinjen

Gwen kunde komma över som konstigt först. Trots allt har hon riven mellan Camavor, ett långdöd kungligt, och Runeterra, en konstig ny värld är hon ivriga att upptäcka. Hon kan emellertid utstråla en känsla av förtrogenhet och komfort som överstiger tiden.

Kanske kan hon tillåta dig att återkalla en favorit docka, eller minnen av att spela innan streetlightsna kom på, eller barndomsfantasier om den person du kunde bli. Om inte, bör du åtminstone ha en ny champion för att köra den med.