LoL Coaching vs. Elo Boosting: Att välja den bästa vägen

Introduktion

I takt med att den konkurrenskraftiga ligascenen fortsätter att blomstra söker fler och fler spelare efter sätt att förbättra sina färdigheter och nå högre placeringar. Två populära metoder för att åstadkomma detta är att använda sig av coaching och boosting-tjänster.

Även om båda tillvägagångssätten lovar att hjälpa dig att göra framsteg i spelet skiljer sig deras metoder och resultat åt. I det här blogginlägget ska vi ta en titt på följande:

 • En djupgående titt på båda tjänsterna.
 • En jämförelse av deras fördelar och nackdelar.
 • Ge exempel på hur de båda kan påverka ditt spelande.

Vad är League of Legends Coaching?

Coachning i League of Legends innebär att en erfaren spelare, ofta med en hög rang eller professionell bakgrund, erbjuder vägledning och mentorskap till en mindre erfaren spelare. Målet är att hjälpa eleverna att förbättra sitt spelande genom personlig feedback, strategiska råd och utveckling av färdigheter.

Fördelar med coaching:

 1. Personligt tillvägagångssätt: En coach kommer att fokusera på dina styrkor och svagheter och ge skräddarsydd vägledning och förslag för att förbättra ditt spelande. Detta personliga tillvägagångssätt säkerställer att du arbetar med de områden som är mest relevanta för din utveckling.
 2. Långsiktig förbättring: League coaching fokuserar på att lära dig de färdigheter som krävs för att bli en bättre spelare snarare än att bara hjälpa dig att uppnå en högre rang. Därför är det troligare att de förbättringar som du gör under en coachs ledning kommer att stanna kvar på lång sikt.
 3. Självförtroende och inställning: En bra tränare kan hjälpa dig att utveckla ett mer vitalt mentalt spel genom att ingjuta självförtroende och ett tillväxttänkande. Det kan leda till bättre beslutsfattande och ökad motståndskraft i situationer med hög press.
 4. Fördjupad kunskap om spelet: Coacher har ofta omfattande kunskaper om spelmekanik, strategier och mästarspecifika tips som kan ge värdefulla insikter och hjälpa dig att utöka din förståelse för spelet.

Nackdelar med coachning:

 1. Tidsinvestering: Tidsåtgång: Coaching kräver ett betydande tidsåtgång, eftersom du måste delta i sessioner, öva på de färdigheter du lärt dig och tillämpa den feedback du fått.
 2. Kostnader: Högkvalitativa coachningstjänster kan vara dyra, vilket gör dem otillgängliga för vissa spelare. Att investera i en bra tränare kan dock löna sig i längden om det förbättrar ditt spelande avsevärt.

Vad är League of Legends Boosting?

Boosting är en tjänst där en mycket skicklig spelare spelar på ditt konto och hjälper dig att uppnå en högre rang. Det görs ofta i utbyte mot betalning, där boostern spelar ett visst antal matcher eller tills en viss nivå är uppnådd. Även om vi kanske är partiska, anser vi att vårt boostingföretag är det bästa i världen!

Fördelar med boosting:

 1. Snabba resultat: Boosting kan öka din rang, vilket ger dig tillgång till spel och belöningar på högre nivåer. Det kan vara särskilt tilltalande för spelare som behöver mer tid eller behöver mer tid för att göra framsteg i spelet.
 2. Lär dig av att observera: Att se en booster spela på ditt konto kan ge värdefulla insikter om deras strategier och beslutsfattande, som du sedan kan tillämpa på ditt spelande.

Nackdelar med boosting:

 1. Tillfälliga fördelar: Boosting kan hjälpa dig att uppnå en högre rank, men det gör dig inte nödvändigtvis till en bättre spelare. När boostern slutar spela på ditt konto kan du behöva hjälp med att behålla din rang.
 2. Finansiell kostnad: Boostingtjänster kan vara dyra och fördelarna är ofta kortvariga för vissa spelare. På grund av detta kan det ibland vara ett mindre kostnadseffektivt alternativ än coachning, som hoppas ge långsiktiga förbättringar.

Exempel på båda:

Anta att en spelare har fastnat i silverrankingen och vill nå guld. Han eller hon provar coaching och boosting-tjänster för att se vilket som hjälper honom eller henne att nå sitt mål.

Först anlitar spelaren en coach som hjälper dem att identifiera sina svagheter, till exempel dålig kartkännedom och dåligt beslutsfattande under lagstrider. Coachen ger dem personliga strategier för att övervinna dessa problem och sätter upp specifika mål för förbättring.

Under flera månader arbetade de flitigt för att tillämpa feedbacken och öva på sina inlärda färdigheter. Som ett resultat av detta förbättras deras spelande och de klättrar gradvis i graderna för att slutligen nå guld.

Därefter bestämmer sig spelaren för att prova en boostingtjänst. En booster spelar på deras konto och uppnår snabbt Gold-rank. Även om detta är ett omedelbart och synligt resultat märker de att de fortfarande kämpar med vissa aspekter av spelet när de spelar självständigt.

I det här exemplet gav coachningen spelaren en långsiktig förbättring och verktygen för att självständigt avancera i graderna. Boosting erbjöd å andra sidan en snabb lösning utan att fokusera på mycket individuell förbättring.

För spelare som vill ha det bästa av två världar kan duo queue boosting med coachning vara en perfekt lösning.

Vilket är bäst för dig?

När du ska bestämma dig mellan coachning och boosting-tjänster för League of Legends är det viktigt att du tar hänsyn till dina mål och prioriteringar. Coaching är ett mer hållbart alternativ som erbjuder långsiktig förbättring genom personlig vägledning och kompetensutveckling. Boosting ger visserligen snabba resultat, men är ofta tillfälligt, med undantag för duo queue boosting ibland.

Valet är ditt, men kom ihåg att äkta tillväxt kommer inifrån och att segern ligger i att bli en bättre spelare, oavsett om det kommer från boosting eller coaching!