Kommer G2 att komma tillbaka efter att ha förlorat till galen?

Ett av de största namnen i League of Legends Esports, G2 Esports, blev bara knackat ut ur 2020 Lec Spring Split Playoffs. Det är en massiv upprördhet för laget av tyska spelare, som alltid har varit i Legends spotlight. De tog den första LCS-titeln 2015 och har sedan dess blivit krossade turneringar.

De var favoriten att gå hela vägen till finalen i LEC-turneringen, valde laget Mad Lions som sin första fiende under den första rundan av tävlingen. De galna lejonen var ett rookie-lag, men de fungerade bra under den ordinarie säsongen och tog på sig några mycket erfarna spelare medan de spelade briljant.

De visade förmågan att anpassa sig tidigt och komma in i deras motståndares huvuden, vilket orsakade misstag som Lions var snabba att utnyttja.

spelets takt

G2 verkar alltid vara mycket girig i det tidiga spelet, som ofta skjuter fram för att bekämpa att det inte kunde vinna och riskera allt att ta emot tidiga mål som inte alltid var värda det. Spelarna på G2s sida av fältet kan komma undan med det på grund av sin talang och skicklighet, men det verkar alltid vara ett mycket riskabelt drag.

Mad å andra sidan, mötte kraft med kraft och tenderade att engagera sig ibland där de hade en nackdel, men de anpassade sig snabbt till G2s misstag och efter det tredje spelet var mycket mer fokuserat. Lionerna höll sina fiender från att diktera spelets takt och hindrade dem från att gripa initiativet.

En rollbyte kan ha dömt dem

G2, samtidigt som de flesta av förändringarna från sin roster, flyttade Luka 'Perkz' Perkovic ner till mitten och tog med Rasmus Caps Winther till bottenbanan. Detta experiment gick inte bra för G2, och kepsar utfördes på en genomsnittlig nivå i hela matchen som en mage.

Under tiden gick Perkzs färdigheter som en räknare till markörer och mages oanvänd, ett massivt hål i sin talang som verkligen inte gjorde laget några gynnar. Förlusten tvingar G2 att kämpa för att stanna i finalen, och nu är frågan om de återhämtar sig?

kan de göra en comeback?

De behöver sannolikt att vända sin rollbyte, men de borde inte räknas ut ännu. För alla sina brister och misstag är det lätt att glömma att laget har varit ganska bra i liknande turneringar. De är ett bra lag som kan vara det bästa när de får sin strategi tillsammans.

Att förlora till de galna lejonen kommer att sticka, men kampen för att stanna kvar i turneringen kan bara vara vad laget behöver huddöda, utföra någon strategi, gör några rollförändringar och kom tillbaka till spelet. En förlust är en förlust, och störningar händer. Vad vi behöver titta på är hur de lär sig av misstagen och vad som är nästa för dem.