Kan du smurfa i Valorant utan att bli förbjuden?

Att smurfa är populärt i många spel. Även om denna metod används av personer som vill skada andra människors upplevelser, anlitar andra professionella smurfare för att få lågt rankade konton högre upp. Vissa smurfar till och med för att spela med vänner, vilket inte nödvändigtvis är en dålig sak.

Huruvida smurfning är moraliskt rätt eller fel beror på vem du frågar. Vissa försvarar denna praxis medan andra inte gillar den lika mycket.

De flesta tävlingsinriktade spel har dock vidtagit allvarliga åtgärder för att förhindra att människor smurfar. Riot Games är en av de utvecklare som aktivt bekämpar smurfing.

Är smurfing tillåtet i Valorant? Även om det enkla svaret är "nej", finns det några saker att tänka på om det. Vi pratar om allt du borde veta här.

Vad är smurfing?

Enkelt uttryckt innebär smurfing att skapa ett onlinekonto för att spela mot lågt rankade spelare. Med andra ord kan alla som skapar ett alternativt konto för att spela ett onlinespel betraktas som en smurfer.

Tekniskt sett är de som anses vara smurfare bara spelare med hög skicklighetsnivå. Människor utan mycket erfarenhet av ett spel som har alternativa konton anses vanligtvis inte vara skadliga smurfare.

Låt oss använda ett exempel. Spelare A har ett konto som är i Immortal-rang. De skapar sedan ett nytt konto för att spela mot Iron-, Bronze- eller Silver-spelare. På grund av den enorma skillnaden i skicklighet kommer spelaren sannolikt att ta sig igenom rankerna.

Andra människor smurfar för att spela med vänner som kanske inte har högre ranking.

Smurfing som en tjänst

Inte alla spelare skapar alternativa konton för att ha ett. Vissa personer har till exempel förlorat sina konton och vill skapa ett nytt. De vill dock inte gå igenom besväret med att höja sina konton igen.

Beroende på hur bra spelaren är på spelet kan det ta månader (om inte år) att komma upp till den rank de hade tidigare. Det är då "kontoförstärkare" kommer in i bilden.

Professionella boosters (som de på BoostRoyal) är människor som kan höja ditt konto så säkert som möjligt. Du behöver inte oroa dig för att förlora kontot eller spendera tid på att bli frustrerad från dina första rankade matcher.

Kontroversen kring smurfing

Även om smurfing inte låter så illa på papper, kommer det med några problem.

Det allvarligaste problemet är det faktum att lågt rankade spelare kan ha en sämre spelupplevelse när de möter en smurfer. Nya spelare tenderar att bli frustrerade lätt, och att inte kunna försvara sig mot en skicklig spelare kan göra deras matcher obekväma och inte roliga.

En annan fråga som rör smurfning kretsar kring tävlingsscenen. Vissa människor smurfar i professionella spellegor, vilket kan ses som orättvist.

För det mesta är ligorna uppdelade baserat på spelarnas skicklighet, så att de som är lägre rankade inte behöver tävla mot spelare i de högre rankningarna. Om en smurf skulle spela i en liga med låg rankning har de naturligtvis en mycket större chans att vinna, vilket inte är rätt.

Varför är inte smurfing tillåtet i Valorant?

Riot Games har tagit en allvarlig ståndpunkt mot smurfing under de senaste åren, särskilt i League of Legends och Valorant.

Valorant har specifikt något som kallas "Systems Health Series", där utvecklare pratar om sina senaste ansträngningar för att minimera fusk i spelet.

Tillbaka 2022 implementerade Valorant en "Automated Smurf Detection" -funktion, som påverkar MMR. Det orsakade också 5-stack förändringar. Enkelt uttryckt betyder det att ju fler smurfar det finns i laget, desto lägre MMR kan de få.

Även om Riot Games inte specifikt försöker bekämpa dem som försöker spela med vänner, påverkas de fortfarande av åtgärden.

Med andra ord blir du inte nödvändigtvis förbjuden för att du är en smurf, men Riot Games har gjort det svårare för dessa människor att rankas upp.

Andra åtgärder som Riot Games har vidtagit inkluderar:

  • Förfining av kösystemet
  • Begränsningar av rangskillnader
  • Verifiering av konton

Om du fortfarande vill rangordna ditt konto men inte vill förlora för mycket tid kan du försöka anställa en booster.

Slutsats

Smurfing är (och kommer förmodligen alltid att vara) en kontroversiell sak att diskutera på många plattformar. Det beror mest på varför du gör det.

De som smurfar för att jämna upp sina konton eller spela med vänner istället för att göra narr av spelare med lägre rankning är vanligtvis inte rynkade på pannan.

Oavsett om du letar efter Valorant- eller LoL-smurfar, se till att leta efter ett ansedd företag som kan erbjuda det skydd du förtjänar.