Introduktion till Wild Rift Legendary Queue

Du vet inte vad du verkligen är värd i Wild Rift förrän du ansluter dig till Legendary Queue (LQ). Denna extremt konkurrensutsatta kö är inte för de svaga. Du måste uppfylla vissa krav innan du ens kan spela i den. Dessutom har den strängare regler än den vanliga Ranked Queue.

I den här artikeln kommer du att upptäcka de viktigaste funktionerna i Wild Rift Legendary Queue och vad som krävs för att gå med i den.

Skillnader mellan Legendary Queue och Ranked Queue

Wild Rift Legendary Queue fungerar på samma sätt som den vanliga Ranked Queue. Det finns dock några anmärkningsvärda skillnader som du måste vara uppmärksam på.

 • Endast solospelare

Medan Ranked Queue låter dig spela med dina vänner är det var och en för sig själv i Legendary Queue. Den hårda konkurrensen kommer att avslöja dina verkliga individuella färdigheter, så alla andra är dina fiender. Oavsett om du står i kö eller inte har du ingen annan än dig själv att hålla ansvarig för.

 • Belöningar

Naturligtvis får du bättre belöningar i den legendariska kön. De är lika stora som matchernas svårighetsgrad, så din ansträngning skulle inte vara förgäves.

 • Separata topplistor

Legendary Queue har sina egna separata topplistor jämfört med den vanliga Ranked Queue. Detta innebär att din plats på den ena rankningslistan inte påverkar den andra.

Dessutom påverkas inte heller matchmaking-klassificeringen (MMR) eller den "dolda" rankningen i en kö av en annan kös framsteg. På så sätt kan du ge allt utan att oroa dig för din rankade köes MMR.

 • Helt nya nivåer

Medan Ranked Queue består av 10 nivåer från Iron till Challenger har Legendary Queue sex nivåer. Här är de:

 • Warriors VI-I
 • Befälhavare VI-I
 • Guardian VI-I
 • Vanquisher VI-I
 • Odödlig VI-I
 • Legend

 • Regler

Vissa regler i Legendary Queue gäller inte för Ranked Queue och vice versa. Du får också veta mer om dessa regler senare i den här artikeln.

Hur du ansluter dig till den legendariska kön i Wild Rift: Krav som du måste uppfylla

Det mest grundläggande kravet för att vara med i Legendary Queue är att du måste nå Diamond-nivån i Ranked Queue. Bara denna förutsättning är inte lätt att uppnå. Beroende på deras färdigheter kan det ta spelare dussintals spel för att slutligen nå Diamond. Att behålla nivån är en annan fråga.

Det finns dock ett spelrum för detta. Regeln om att du måste nå Diamond-nivån gäller endast i början av säsongen. Om du skulle hamna på Emerald eller lägre kan du därför fortfarande stanna kvar i Legendary Queue fram till slutet av säsongen.

Kom ihåg att om din rang sjunker från Diamond efter säsongens slut måste du återgå till Diamond innan Legendary Queue blir tillgänglig igen.

Reglerna i den legendariska kön

Som nämndes tidigare följer Legendary Queue sina egna regler. Här är några av dem:

1. Planera

Legendary Queue är endast tillgänglig under en begränsad tid varje dag. Tillgängligheten beror också på din region.

De flesta regioner öppnar Legendary Queue-matcherna från 12:00 till 23:59, utom Kina, som öppnar den från 18:00 på vardagar. Därför måste du vara uppmärksam på din egen regions schema.

2. Poängsystem

I Legendary Queue tilldelas du 800 Legendary Points (LP) i början, vilket gör att du hamnar direkt i Commander-nivån. Dessa poäng kommer antingen att öka eller minska beroende på dina prestationer. Om de sjunker under 800 kommer du att sjunka ner till Warrior-nivån.

Varje nivå har fyra divisioner. Du befordras till nästa nivå för varje 799 poäng du får.

Observera att de legendariska poängen har ett "utgångsdatum". Om du har mer än 800 poäng och inte har spelat Legendary Queue de senaste sju dagarna förlorar du 40 LP per vecka. Denna "utgångsregel" gäller inte när du har mindre än 800 poäng.

Den nedersta raden

Wild Rift Legendary Queue är avsett för erfarna spelare som har uppnått minst Diamond-nivå i Ranked Queue. Den erbjuder en konkurrenskraftig och krävande miljö för spelare som vill sätta sina färdigheter på prov mot andra toppspelare. På det hela taget är Legendary Queue ett spännande tillägg till Wild Rift-upplevelsen och ett måste för spelare som söker den ultimata utmaningen.