Hur högt kan du placera dig i League of Legends?

Ranked-matcher är en av de största attraktionerna i League of Legends. Spelare på alla servrar vill bevisa sitt värde och komma så långt som möjligt i flex- eller solo/duo-kön. Det första steget de måste ta för att göra det är att vinna så många placeringsmatcher som möjligt.

Även om detta inte händer ofta undrar många spelare var de kan komma om de vinner alla placeringsmatcher. Kommer de att ta sig till challenger league? Hur kommer deras MMR att vara efter det? Den här sidan har alla svaren!

Läs vidare för att lära dig mer om League of Legends rankingsystem och hur det fungerar!

Hur högt kan du nå om du vinner alla placeringsmatcher?

Även om du vinner alla placeringsmatcher är det högsta du kan få platina I. Varför? Jo, spelet förändras lite efter att du har nått diamant eller högre. Matchmaking är annorlunda och spelarna där använder mer komplexa strategier. Dessutom kan spelet inte bara placera någon i challenger-ligan utan att de bevisar att de har vad som krävs för att vara där.

Att vinna alla matcher ger dig dock inte en fribiljett till platina. Spelet mäter din skicklighet och MMR utifrån hur du klarade dig i den första placeringsmatchen. Om du till exempel vinner den första utan att spela så bra kan spelet placera dig tillfälligt i silver och få dig att gå högre upp när du fortsätter att vinna.

Om du fortsätter att vinna matcher får du fler LP:er än de du normalt skulle få i en normal match tills du vinner alla placeringsmatcher. Därför är den första matchen du spelar viktig för att du ska komma till det högsta du kan vara när säsongen börjar.

Att vinna alla placeringsmatcher ger dig naturligtvis ett utmärkt MMR, så att klättra till en högre rang borde inte vara så svårt efter det. Spelet försöker placera dig där du förtjänar att vara, så du kan fortfarande ha en del saker att förbättra om du vill ta dig därifrån.

Vad är den genomsnittliga ligan som folk hamnar i efter placeringar?

De flesta spelare hamnar i silver eller guld efter sina placeringar, oavsett om de vinner alla eller inte. Riot mäter detta med hjälp av spelarens MMR, så det kan till och med placera spelare som inte vann alla sina matcher högre än spelare som vann dem.

Det är anledningen till att många LoL-spelare ägnar hela säsongen åt att försöka förbättra sitt MMR, eller åtminstone förhindra att det blir sämre. Allt detta gäller dock om du inte spelade några rankade matcher under förra säsongen.

Om du gjorde det kommer du nästan alltid att placeras lägre än den division du kom till förra säsongen. Det kan dock vara en hel liga lägre eller bara några divisioner. De matcher du vinner kommer att avgöra hur nära du kommer din senaste placering, men du kommer inte att komma högre än så efter att ha spelat dina placeringar.

Hur man förbättrar mitt MMR

Ditt MMR återställs varje säsong, så du har en ny chans att nå en bättre placering än förra året. Trots detta kan det vara nedslående att vänta ett helt år på att få en MMR-nyinställning och sedan se den gå till spillo för att du förlorade några matcher.

Vad kan man göra för att förbättra detta? Det är inte många spelare som vet, eftersom Riot inte har sagt något officiellt om det, men den enda metod du har för tillfället är att fortsätta vinna matcher.

Det är svårt att säga hur många matcher du måste vinna för att få ditt MMR på rätt köl igen, men vissa spelare säger att du måste vinna sju matcher i rad för att klara det. Även om detta inte är en officiell metod för att förbättra ditt MMR fungerar det ofta.

Att vinna sju matcher i rad är inte alls lätt, så försök att inte förlora många matcher i följd för att försöka hålla ditt MMR på en bra plats.

Bottenlinje

Att ta sig till challenger league betyder inte nödvändigtvis att du kommer att spela som de bästa spelarna i LCS, men vi vet hur beroendeframkallande spelet är och hur bra det känns att överträffa sig själv och komma högre upp än förra året.

Om du inte har spelat säsongens placeringar, förbered dig på att vinna dem alla! Det kommer att förbättra ditt MMR och göra det lättare för dig att klättra på rankstegen.

Blir det för svårt att placera sig högre upp i rankingen? Anlita Boost Royals elo-boosting-tjänst och låt en annan person få ditt konto till din drömrankning.