Har LPL blivit den bästa LOL-regionen?

Efter flera år av LCK dominerar den professionella ligan av Legends turneringar, kom LPL att sätta den tiden till ett slut. Har LPL blivit den bästa LOL-regionen? Det är en svår sak att svara. Det finns många saker att tänka på när man bestämmer vilken som är bäst.

Om du vill mäta den totala färdighetsnivån för en region eller mästerskap, måste du analysera lagen som ingår i det. Alla regioner har kraftfulla lag som kan ta ut många andra spelare från världar.

Oavsett det, har LPL-spelstilen visat sig vara en av de mest effektiva strategier du kan anta för dina matcher. Det kinesiska makrospelet är oklanderligt. Det är anledningen till att de alltid utmärkt på professionella nivåer av gameplay. Men är det tillräckligt att ta över LCK?

Dyk på den här sidan för att få ett svar på den frågan!

är LPL-lagen så bra?

De är utan tvekan några av de bästa lagen i professionell lol historia. Hur dessa spelare spelar detta spel får dig att tänka hur snabbt du kan tänka medan du spelar ett stressigt spel som lol kan vara.

Börjar med FPX kan du se kvaliteten på spelarna i denna region. Doinb, FPX Mid Lanner, anses vara den bästa professionella LOL-spelaren i 2021. Bortsett från det vann detta lag redan ett världsmästerskap innan.

FPX är dock inte det enda laget med underbara spelare. Royal ger aldrig upp (RNG) visade hur svårt spelning mot ett LPL-team kan vara i 2021 MSI. Med spelare som Xiaoxu och Gala kan laget ta fler risker och försöka mer mekaniska spel. De gör det ser lätt ut.

Nu har vi de tidigare LPL-mästarna: EDG-spel. Detta lag lyckades vinna finalen mot FPX i en mer än spänd bäst av fem serier. MvPs i detta lag är utan tvekan scouter och viper. Detta lags ADC hade förmodligen ett av de bästa spelen i sin karriär medan han spelade mot FPX.

är det bättre än lck?

När du frågade vad den bästa lolregionen var, pekade alla på LCK. Denna liga hade tre gånger världens vinnare SKT 1 med den unkillable demon king faker, som är den bästa lol spelaren i historien om professionell lol.

Oavsett det, med nedgången av T1, gick den övergripande nivån på LCK också ner. LPL-lag utnyttjade det och lyckades vinna mot de flesta LCK-lag i internationella turneringar.

Alla tyckte att LCK var över tills Damwon Gaming vann världarna 2020. Efter det återfann LCK-fans hopp i den regionen. Men firandet kom till ett slut för LCK när RNG vann MSI-finalen mot Damwon Gaming.

Bottom line-är den lpl den bästa lolregionen?

Det korta svaret är "ja". Du kan säga att LPL är nu den bästa LOL-regionen. Även efter Damwon vann världar, förberedde LPL-lagen snabbt för MSI och såg till att vinna över dem. LPL-lag är objektivt bättre än LCK, vilket gör det svårt för andra lag att möta LPL i kommande turneringar.