G2 slår sig igenom LEC-slutspelet

Detta visar sig vara ännu ett fantastiskt år för G2 Esports, efter en historisk seger mot Rouge i slutspelet i League Of Legends European Championship 2022 Spring play-offs. Dessutom såg denna seger till att G2 kröntes till Europas mästare för en rekordstor 9th gång och befäste sin position som det mest dekorerade laget i turneringens historia.

 

Efter att ha besegrat långtidsrivalerna Fnatic med 3-0 i en spännande, ensidig semifinalkonflikt tog G2 Esports sitt momentum direkt till finalen. Med en sådan boost av självförtroende och ett stjärnspäckat lag var G2 helt enkelt ingen match för Rouge, och det senare blev snabbt nedlagt med 3-0 för att avsluta deras förhoppningar om att lyfta EM-trofén. Är du avundsjuk på G2 än? Oroa dig inte, du kan få dina placeringsmatcher spelade av ett proffs och alltid placera dig på toppen!

 

För att göra segern ännu sötare för G2 spelade de dessa play-off-finaler inför en levande publik. Helt annorlunda än när de förlorade förra årets final, som spelades under höjdpunkten av pandemin med coronavirus. Om publikens närvaro hade någon effekt på laget är ingen som kan gissa, men de uppskattade verkligen att ha sina fans som hejade på dem.

 

LEC:s vårfinalmatch

 

Typiskt för G2 inledde laget matchen med det självförtroende och den målmedvetenhet som fansen har kommit att förvänta sig av dem. Redan från början hade Rouge problem. G2 inledde matchen på den röda sidan och körde genast den beprövade Ahri-Jarvan IV-kombinationen som de använde, till överväldigande framgång, mot Fnatic i seriens semifinal.

 

Rouge försökte kontra med en matchande mid lane men deras oförmåga att kontrollera bot lane visade sig bli deras undergång. G2 Esports' rookie starlet duo av Raphael "Targamas" Crabbe och Victor "Flakked" Lilora var helt enkelt för bra på att kontrollera bot lane för Rogue, och G2 kunde säkra en snabb följd av fighter.

 

Rouges comeback

 

Det fanns en strimma av hopp för Rouge i den tredje matchen, som de inledde mycket bra. De hade 12 minuter av fullständig dominans tack vare Malrangs hjältedåd, som gick på en imponerande dödskamp.

 

Det såg bra ut för Team Rouge tills Targamas samlade sig med ett magiskt ögonblick för G2. Hans snabba och brutala triple kill satte stopp för Rouge:s framfart och plötsligt var G2 tillbaka i kontroll. Å andra sidan, med ranked win boosting services behöver du aldrig oroa dig för att förlora ett spel igen!

 

Förtroende för CaPs

 

G2 Esports-legendaren caPs visade än en gång varför han är en så viktig spelare för laget. Vårens slutspel 2022 var ännu en chans att bevisa varför han allmänt anses vara en av de bästa som någonsin spelat spelet.

 

Hans fullständiga dominans av matcherna på Ahri var ett nöje att bevittna, till exempel när han förstörde Rogue med en 8/0/4 (kill/death/assist) kvot, vilket gav honom MVP-priset. Du kan nu uppleva hur det känns att spela med en mid-laner som fullständigt överträffar motståndaren genom att anmäla dig till en DuoQueue boosting tjänst.

 

Slutsats

 

Nästa steg för G2 Esports är 2022 Mid-Season Invitational där de kommer att slåss mot 10 andra lag om kronan. G2 kommer att få sällskap av några av de bästa lagen, såsom Istanbul Wildcats och DetoNatioN FocusMe, när de ger sig ut för att återta titeln i Busan, Korea. G2 bör, med tanke på deras prestationer i Europa, ha goda chanser mot de asiatiska jättarna.

Under tiden kämpar den motsvarande NA-organisationen TSM med flera problem då de inte bara placerar sig i botten av LCS utan även får mothugg för interna problem.