Förändringar i 2024 års rankningssystem och återkomsten av 2v2v2v2

League of Legends-communityn surrar av spänning när Riot Games har tillkännagivit betydande förändringar i rankingsystemet för säsongen 2024. Förändringarna inkluderar återkomsten av det populära 2v2v2v2 Arena-läget, förändringar av försäsongen och ett nytt tre-split-system. Låt oss fördjupa oss i detaljerna.

Återkomsten av 2v2v2v2 Arena-läget

2v2v2v2 Arena-läget , som ursprungligen introducerades som ett begränsat tidsläge, har varit en hit bland spelarna. Riot Games har beslutat att ta tillbaka det i december 2023, så att spelare återigen kan delta i snabba strider.

Eliminering av försäsongen

Riot Games har observerat att försäsongen ofta blir en period av inaktivitet för många spelare, eftersom den saknar konkurrensfördelar. För att ta itu med detta har utvecklarna beslutat att införa försäsongsändringar den 11 november 2023 på PBE (Public Beta Environment). Dessa ändringar kommer att aktiveras på alla servrar i början av januari 2024.

Tre splittar istället för två

En av de viktigaste förändringarna är införandet av ett system med tre delningar istället för det nuvarande systemet med två delningar. Den första rankade säsongen 2024 startar den 1 januari 2024, följt av den andra i maj och den tredje i september. Denna förändring syftar till att hålla spelarna engagerade under hela året och erbjuder tre möjligheter att tjäna gratis Victorious skins.

Riots ultimata mål

Riot Games har som mål att hålla spelarna fastklistrade vid sina skärmar varje dag under året. Förändringarna är utformade för att göra rankade spel mer tilltalande, särskilt när det finns insatser inblandade.

Ytterligare läsning

För dem som är intresserade av mer information har Riot Games släppt ett officiellt inlägg som beskriver alla förändringar. Det är tillrådligt att studera dessa förändringar nu för att undvika överraskningar när nästa år rullar runt.

Slutsats

De kommande förändringarna i League of Legends rankade system är inställda på att förnya det konkurrenskraftiga landskapet. Med återkomsten av 2v2v2v2 Arena-läget och elimineringen av försäsongen, tar Riot Games steg för att göra den rankade upplevelsen mer engagerande och givande för spelarna.