En för underdogs när Rogue äntligen vinner LEC

I varje idrottsgren av spelturnering finns det ett lag som alla är överens om är bra, men som av någon ödets nyck aldrig har vunnit något viktigt silver. I League of Legends European Championship (LEC) var Rouge det laget.

Rogue är en lysande grupp unga spelare som har Odoamne, en LoL-veteran och fantastisk spelare som en av sina lagmedlemmar. Men trots sina uppenbara talanger och den otroliga stödenhet som han har, har Odoamne ännu inte fått smaka på den slutgiltiga segern i LEC.

Innan du läser kanske du vill lära dig mer om vilken konkurrens Rogue hade att övervinna eftersom detta år har varit ett av de mest staplade åren i LEC, där på pappret de flesta lag kunde ha varit utmanare till trofén!

Detta tills en fantastisk söndag, den 11 september 2022, då allting förändrades.

Det tog tre försök men de fick det!

Genom åren har Rogue alltid spelat bra i LEC men av någon anledning alltid besegrats av turneringens slutliga vinnare. Detta var deras tredje framträdande i finalen och deras veteranspelare Odoamne har spelat i denna turnering i sju år.

Tredje gången var dock verkligen den rätta i det här fallet, då Rogue grävde djupt för att besegra ett mycket motståndskraftigt och talangfullt G2-lag, de regerande mästarna som överraskade alla när de krossade LEC förra säsongen. Den magiska kvällen i Sverige kommer för alltid att finnas kvar i hjärtat på Rogue-fans runt om i världen.

Att vinna LEC var ingen lätt segling

På typiskt Rogue-manér gjorde laget verkligen inte det lätt för sig i årets LEC-turnering. Efter en ganska hygglig ligasatsning som gav dem 11 segrar och sju förluster hade ingen trott att Rouge skulle vinna titeln.

Rogue gick in i turneringen med ett fräscht lag av spelare, inklusive Markos "Comp" Stamkopoulos och Kim "Malrang" Geun-Seong, en tidigare DAMWON KIA-ersättande jungler.

Till att börja med verkade tillägget av de nya spelarna inte vara den bästa lösningen för Rogue, eftersom de kämpade sig fram till en knapp seger mot MAD Lions innan de blev utklassade av den slutliga tvåan G2.

Resultatet av detta smärtsamma nederlag var att den enda vägen till mästerskapet var att besegra Fnatic, ett av Europas kraftpaket. Efter en sådan dyster uppvisning mot G2 var det ingen som riktigt förväntade sig att mötet skulle sluta på något annat sätt än med en rungande seger för Fnatic.

LEC-världen fick dock uppleva en av turneringens överraskningar efter att Odoamne lyckades samla sina trupper och inleda ett massivt anfall som till slut skulle leda till att de besegrade Fnatic i en minnesvärd 3-1-seger.

Segern gav Rogue en returmatch mot G2, och den här gången kom underdogen förberedd. Att drafta Comp och Malrang visade sig trots allt vara ett bra beslut då paret delade ut slag efter slag till G2-sidan. Rouge gick till slut därifrån som 3-0 vinnare och LEC-mästare för första gången!

Under tiden har det världsberömda laget TSM gått igenom sin kanske sämsta säsong i organisationernas historia.

Priset -första plats vid 2022 års LoL World Championship

Årets prispott vid 2022 års LEC uppgick till hela 79 999,68 USD, en värdig summa för alla mästare. Men chansen att bli1st seed i det pågående LoL 2022 World Championship har potential att vara mycket mer värdefull. Endast tiden får utvisa hur väl Rogue kan utnyttja denna fördel.

Vill du lära dig mer om professionella League of Legends? Kolla in vår artikel om den sensationella segersviten för årets T1-roster!