EG slår MAD Lions i VM 2022

MAD Lions kvalificerade sig till VM 2022 trots att de aldrig vunnit en match i bäst av fem set. I sin möjlighet att bevisa sig själva mot Evil Geniuses kämpade MAD och förlorade setet utan att ta en seger. MAD Lions var LEC:s bästa lag 2021. De överträffade konsekvent de två bästa europeiska lagen, Fnatic och G2. Dessutom förlorade de Humanoid till Fnatic 2022 och Carzzy till Vitality.

Det har varit en utmaning att hitta lämpliga ersättare för dessa två spelare fram till 2022. Under våren 2022 lyckades MAD inte ens ta sig till Playoffs, men tack vare Nisqys hjälp under sommaren och deras enastående spel under ordinarie säsong lyckades de ta sig till Worlds. De misslyckades dock med att ta ett BO5-set i LEC.

EG Vs. MAD Game 1

Game 1 började med bot lanes som handlade på nivå ett och längre, men de första förlusterna inträffade i mittbanan efter ett fantastiskt Elyoya-svindlande. Det var inte mycket action tidigt och i mitten av matchen ledde EG i guld, men MAD ledde i drakes. EG tog en baron efter att ha upptäckt ett betydande engagemang nära Soul-punkten för MAD, men deras beslut tillät ändå MAD att få tillgång till den Soul-punkten.

År 2022 uppnådde EG äntligen sin första seger över en LEC-trupp eftersom ingen var kvar för att försvara MAD-basen. Problemet uppstod när Nisqy försökte flankera EG med en TP och misslyckades. Medan MAD försökte tvinga fram en baron fick EG ytterligare tre escape kills och baronen tack vare en Inspired smite.

EG Vs. MAD Spel 2

Elyoya gjorde sitt andra first blood i serien, den här gången i top lane, vilket gav djungeln dominans ännu en gång i början. MAD fick också den inledande Herald, men EG kunde svara med sina swindles och få fördelen i pengar tack vare Jojos mid-Sett. Tidigare, när matchen startade, vann EG strider och hade kontroll över målen trots MAD:s bästa försök att stoppa dem.

När de inledde en 20-minuters baron och vände till kamp hittade EG till och med ett övertag. Efter det fullbordade de målet och ökade sin ledning till mer än 10k. Vid 24 minuter hade de tillräckligt med försprång för att trycka på mot målet samtidigt som de dök MAD vid sina Nexus-torn.

EG Vs. MAD Spel 3

I Game 3 imponerade den aggressiva junglern på alla genom att campa Armut i top lane och göra två tidiga kills. Även om MAD var den sida som fick den första Herald och den tidiga draken inte var ett mål för något lag, kontrollerade EG det tidiga spelet genom att lokalisera kills över hela kartan. Mitt i spelet var EG:s kartmacka överlägsen eftersom de konsekvent vann objektsbytena.

De bestämde sig sedan för att lansera Baron och leta efter konflikter. Bortsett från detta lokaliserade de den 5v5 som de jagade, fick en fyra-för-noll-affär och vann spelets första Baron. Eftersom de belägrade två banor med sin Baron och 10k guldförsprång ville EG inte låta spelet sluta för sent. De lyckades få ett pick på Kaiser, vilket var tillräckligt för att de skulle kunna dyka i tornen igen och slutföra sin svepning av EU:s fjärde seedning.

Slutsats

Nästan alla var förvånade över att det faktum att MAD nådde Worlds utan att vinna en Best of 5-serie gav dem en dålig inställning. MAD kunde inte besegra Evil Geniuses och avancera till gruppspelet vid Worlds 2022, även om man korrigerade detta mot Saigon Buffalo. Det är allt du behöver veta om att EG slog MAD vid Worlds.