Djupdyk i uppdateringar för mästare: Från Ahri till Varus

Det finns för närvarande över 164 LoL-mästare som du kan spela med, och Riot Games planerar att lägga till fler varje år. Även om vi har ett ganska bra urval av champions att välja mellan, får vissa gamla champions inte den kärlek de förtjänar.

Spel som League of Legends uppdateras ständigt för att säkerställa att de fortfarande är roliga och dynamiska. Som ett spel som släpptes 2009 är det förvånande att LoL fortfarande är ett av de mest spelade spelen genom tiderna.

En av de mest effektiva åtgärderna som utvecklarna vidtar för att hålla spelet roligt är att uppdatera mästarna. När en mästare får en uppdatering kan du förvänta dig att de används mycket mer eftersom de blir mer effektiva i den aktuella metan.

Idag ska vi titta på de mest ikoniska mästaruppdateringarna genom tiderna, från enkla visuella omarbetningar till kompletta översyner som förändrade hur du kunde spela med dina favoriter!

Vad är skillnaden mellan vanliga patchar och mästaruppdateringar?

Det är lätt att missa skillnaden mellan en patch och en uppdatering, så vi ska reda ut det först.

En patch är avsedd att ta itu med särskilda problem eller sårbarheter. När det gäller League of Legends kan du förvänta dig att patchen påverkar föremål, mästare eller spelmekaniken. Om en mästare patchas kan det bero på att den är för svag eller övermäktig i den nuvarande metan.

När det gäller mästare ser du ofta små justeringar av deras statistik, oavsett om det gäller deras attackhastighet, HP, mana etc.

En uppdatering innebär dock en mer "djupgående" justering av spelet. När en mästare uppdateras kan du förvänta dig tre olika typer av justeringar:

 • Visuella uppdateringar av spelet: De är avsedda att ändra en mästares utseende, förmågor och i vissa fall även historia.
 • Omfattande uppdateringar av spelet: De ändrar eller omdefinierar en mästares förmågepaket. Dessa uppdateringar ändrar inte nödvändigtvis deras grafik.
 • Uppdateringar på mellannivå: De är "partiella" omarbetningar som är avsedda att ändra några få mästarmekaniker för att modernisera dem.

Oavsett typ av uppdatering sätter dessa alltid vissa mästare tillbaka i rampljuset. Om du kontrollerar LoL-nivålistor ofta kommer du att märka hur vissa mästare kommer till toppen så snart de uppdateras.

Varför uppdateras vissa mästare?

Uppdateringar av mästare kommer av många skäl. För det mesta omarbetar Riot vissa element för att modernisera dem. Kom ihåg att det här spelet är över 10 år gammalt, så vissa mästare kommer sannolikt att förlora popularitet och/eller effektivitet.

För att sammanfatta, mästare uppdateras eftersom:

 • De används inte.
 • De är för svaga.
 • De är för övermäktiga.
 • De passar inte in i spelets nuvarande grafik.

Ikoniska mästaruppdateringar du inte får missa

Låt oss titta på några av de mest fantastiska uppdateringarna / verken som vissa LoL-mästare har fått under de senaste månaderna och åren!

Ahri

Ahri är en av få mästare som har upplevt en ASU (Art and Sustainability Update). Den kom precis efter Caitlyns uppdatering (som också var en efterlängtad sådan). Som en av de äldre mästarna i spelet är det inte förvånande att se den här få en enorm visuell uppgradering.

I det här fallet berördes inte Ahris spel eller lore så mycket. Människor fick en ny stänkbild och modell i spelet. Dessutom omarbetades alla hennes skinn för att passa de nya bilderna.

Fiddlesticks

Fiddlesticks uppdatering kallades av många en av de mest effektiva i spelet. Tidigare var den inte en särskilt intressant mästare, och den hade inte ens någon lore att undersöka, vilket gjorde den "tråkig" jämfört med andra.

Men hans 2020-uppdatering omarbetade / omarbetade alla hans förmågor förutom den ultimata. Hans nya passiva tillåter honom nu att placera ett lockbete istället för en trinket. Det som gjorde den annorlunda var det faktum att den aktiverades när fienden var nära och att den kunde fungera som en kontrollavdelning när mästaren nådde nivå 6.

Urgot

Urgot var utan tvekan en av de konstigaste mästarna i LoL. Det var inte så meningsfullt för spelare förrän det omarbetades.

Förutom sin nödvändiga visuella uppgradering fick Urgot också ett förnyat kit som gjorde denna långdistans juggernaut till en fan-favorit strax efter att han uppdaterades.

Varus

Varus släpptes först 2012, vilket gör honom lite över ett decennium gammal idag. Tack och lov gav teamet på Riot honom en visuell uppdatering tillbaka 2021. Hans basskinn fick en fullständig översyn, medan hans skinn fick minimala tweaks för att passa de nya bilderna.

Om du älskar Varus kommer du att bli glad att veta att den nyligen fick en röstuppdatering också!

Swain

Swains uppdatering förändrade helt hur du använde honom. Medan hans allmänna kit fick en uppdatering, kom den mest betydande förändringen för hans ultimata, vilket nu gör att han kan hålla den aktiv så länge han dränerar hälsa från sina fiender.

Udyr

Udyr-älskare längtade efter en uppdatering ett tag, och när de äntligen fick det stoppade ingenting den här mästaren.

Förutom att få ett välförtjänt förnyat utseende genomgick mästarens kit också några förändringar, vilket gjorde honom mer effektiv i spelet.

Andra fantastiska uppdateringar som är värda att nämna inkluderar:

 • Poppy
 • Mordekaiser
 • Warwick
 • Nunu och Willump
 • Sion

Finns det några kommande uppdateringar av Champions 2023?

Ja! Riot Games arbetar alltid med att uppdatera mästare och göra de flesta av dem användbara i metan.

Några mästare som kan förvänta sig en uppdatering inkluderar:

 • Jax
 • Skarner
 • Lee Sin
 • Teemo

När det gäller när dessa uppdateringar kommer, måste vi bara hålla ett öga på alla Riot Games-uttalanden.

Slutsats- Lär dig mer om League of Legends här!

League of Legends är ett av de mest spännande och konkurrenskraftiga spelen där ute, så det kan vara svårt att missa några av dessa uppdateringar.

Om du är ivrig att lära dig mer om League of Legends-mästare eller vill boosta ditt konto för att nå de högre rankningarna snabbare, kan du räkna med Boost Royal!