Det kontroversiella Twitch-förbudet mot League of Legends Caster JamadaLoL

Adrian "Jamada" Wharlton-Thorne, en framstående League of Legends-caster känd för sitt arbete i LPL- och EMEA-scenerna, har drabbats av en två veckors Twitch-avstängning för "hatiskt beteende." Förbudet kom utan någon föregående varning eller förklaring, vilket lämnar Jamada i en prekär situation. Han var planerad att arbeta på EMEA Masters Summer 2023, som startade den 14 augusti, men förbudet äventyrar hans deltagande i både Play-In och gruppstegen i turneringen.

Påverkan på EMEA Masters

Jamadas frånvaro från EMEA Masters kan bli ett hårt slag för evenemanget. Han har varit en viktig medlem i turneringens casting-team under de senaste tre åren och brinner för evenemanget. De dagar han var planerad att arbeta är hans enda arbetsdagar under månaden, vilket gör förlusten av denna inkomst "otroligt skadlig", särskilt mot bakgrund av några personliga nyheter som han nyligen fick.

Samhällets protester

League of Legends-samhället har samlats bakom Jamada och uttryckt sin frustration över Twitchs brist på öppenhet. En Reddit-tråd som diskuterade frågan röstades upp till toppen av League of Legends subreddit, med användare som kritiserade Twitch för att utfärda ett förbud utan att ge något sammanhang eller förklaring. En av de toppröstade kommentarerna ifrågasatte varför Twitch inte inkluderar en beskrivning av brottet när man utfärdar ett förbud, vilket gör det lättare för den förbjudna individen att överklaga.

Obesvarade frågor

Trots att Jamada har kontaktat relevanta parter i tre dagar har han inte hittat någon lösning på sin situation. Hans första överklagande avslogs och han har ännu inte fått några nyheter om sin avstängning. Detta gör att han inte kan visas på några Twitch-sändningar för tillfället, vilket sätter hans deltagande i EMEA Masters i allvarligt tvivel.

Slutsats

Twitch-förbudet mot JamadaLoL väcker flera frågor om plattformens policyer och transparens. Det påverkar inte bara casterns försörjning utan har också en krusningseffekt på League of Legends-samhället och EMEA Masters-turneringen. Från och med nu är det fortfarande oklart om Jamada kommer att kunna delta i det pågående evenemanget, vilket lämnar fans och andra castare i ett tillstånd av osäkerhet.