Den ultimata guiden till VALORANT: 12 tips för att spela som ett proffs

Om du är trött på att bli dominerad i VALORANT har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln kommer vi att utforska de bästa tipsen som nybörjare bör följa för att se till att de inte håller sina teammedlemmar bakom sig.

Låt oss komma igång!

Topp 12 tips för nybörjare för att förbättra deras VALORANT-spel

Följande är de 12 bästa tipsen som nybörjare bör följa för att förbättra sitt spel:

Håll alltid en vinkel när du trycker

När du skjuter på en utsedd plats är det viktigt att hålla en vinkel snarare än att rusa blint. Det hjälper dig att identifiera var fienderna är så att du kan ta itu med dem därefter.

Att skjuta rakt på är riskabelt och kan öka dina chanser att bli eliminerad.

Vänta tills andra har valt sina karaktärer

Varje karaktär i VALORANT har en speciell uppsättning färdigheter, och de flesta tävlingsinriktade spelare är bekväma med att spela sina favoritkaraktärer.

Om du är ny i spelet är det bäst att låta de andra välja sina karaktärer innan du väljer din egen. På så sätt har ditt lag större chans att vinna, och du kan enkelt klättra i rang. Det är en win-win-situation för alla.

Öva på skjutbanan

Ju mer du övar på skjutbanan i VALORANT, desto bättre kommer du att bli på att eliminera fienderna.

Även om Aim Lab är bra för FPS-spelare är det bäst att öva på att skjuta huvudskott så att du är mer bekväm med de olika vapentyperna när du spelar tävlingsmatcher.

Skifta inte gång när du kikar runt hörn

Genom att trycka på shift medan du går kan du undvika att göra ljud och gå oupptäckt.

Men om du går med shift runt hörnet ger du fienden tillräckligt med tid för att ta ett tydligt skott, vilket gör att ditt team har en spelare i underläge.

Håll dig inte i bakgrunden

Även om det är ett bra sätt att skjuta när en fiende kommer i sikte, kan det också hindra dig från att se vad som finns runt omkring dig.

Om en fiende lurar bakom dig kommer du inte att kunna se det om du tittar genom kikarsiktet.

Undvik att stanna i samma position efter ett dödande skott

Oavsett om du använder en pistol eller något annat vapen för att döda en fiende måste du ändra din position omedelbart efter skottet.

Kom ihåg att de andra spelarna också kommunicerar med sina teammedlemmar precis som du gör med dina. De kommer att dela informationen när du tar det dödande skottet, så att deras lagmedlemmar kan veta var du är exakt.

Byt din försvarsposition

Se till att du ändrar din försvarsposition och blandar upp den varje omgång. Om du stannar i samma position två gånger kommer fienden att veta var du är och utforma en strategi för att ta dig på sängen.

Om du ändrar din position varje runda blir det svårt för fienden att förutse var du befinner dig, vilket gör det svårare för dem att planera framåt.

På tal om strategier så spelar kartor en avgörande roll för vilken strategi du ska använda under matchen. Kolla in vår guide för att utforska de senaste kartförändringarna 2023.

Blind avfyrning är en sak

När en fiende kastar en rökgranat på en vanlig plats kommer de troligtvis att springa mot den för att söka skydd. Det skadar inte att skjuta ett par skott i röken, eftersom du kan få dem dödade.

Blind avfyrning är en sak i VALORANT, så var inte blyg för att trycka på avtryckaren.

Använd Sheriffen för ett potentiellt dödande huvudskott

Kraftiga vapen (Sheriff och Vandal) är ett utmärkt sätt att få en potentiell headshot-död. Var inte rädd för att använda dessa vapen om du har ett bra sikte.

Å andra sidan, om ditt sikte inte är exakt eller om du inte har mycket FPS-erfarenhet, är det bäst att hålla sig till Frenzy eller Ghost för pistolrundor, Spectre för halvrundor och Phantom för en hel runda.

Spåra Omens skugga

När Omen använder en ultimat hörs ett unikt ljud, så se till att du har ögonen vidöppna för att spåra hans skugga. Det tar ett tag för karaktären att materialiseras, så att du kan döda om du jagar efter honom.

Investera i ett bra headset

För att spela bra måste du vara medveten om ljuden och vara mycket uppmärksam på dem. Du kommer inte att bli bättre på VALORANT om du inte investerar i ett anständigt headset.

Var inte giftig

Att spela VALORANT med andra spelare online är en kontinuerlig inlärningsprocess. Du får se hur andra spelar och lära dig av deras strategier.

Om du spelar med randoms, undvik att vara giftig och var uppmärksam på hur de spelar matchen för att hjälpa dig att bli bättre.

Avslutande tankar

VALORANT är ett mycket konkurrenskraftigt spel, och det finns många strategier och tips du kan följa för att bli bättre på det. Det kan kännas besvärligt att investera så mycket tid i att spela spelet, men det är värt ansträngningen.

Om du inte har tid att mala, kanske du vill överväga VALORANT boosting-tjänster.

Onlinespel kan vara spännande. Om du är bra på spelet kan du få nya vänner, lära dig av dem och dela ett par skratt under de intensiva stunderna. Det är vad VALORANT handlar om!