De bästa LCS-spelarna genom tiderna

LCS består av alla lag från Nordamerika som deltar i det årliga världsmästerskapet i League of Legends.

Ända sedan populariteten för onlinespel började sprida sig som en löpeld över hela världen har Nordamerika producerat några verkligt fantastiska talanger.

Frågor om vem som är den bästa spelaren är därför inte bara svåra att besvara utan slutar oftast i heta diskussioner mellan passionerade fans. Trots detta ställdes frågan till omröstning och resultaten offentliggjordes.

Ett decennium av fantastiska prestationer

LCS har varit igång i tio år nu och för att markera en sådan historisk prestation har spelutvecklarna Riot gått samman med LCS för att hedra några av de namn som har gjort det möjligt att komma så långt.

En sammanställning av de bästa av de bästa, så att säga, lades fram för omröstning och några av spelets mest kända spelare gjorde upp. Omröstningen online hölls mellan den 14 och 17 augusti 2022.

Det finns inga överraskningar när det gäller inkluderandet av några av de välkända namnen. Ett exempel är Jeong "Impact" Eon-young, som förutom att vara en av de bästa top laners som spelat spelet, också har silvret i sitt skåp för att backa upp det. Han får sällskap av Yiliang "Peter" Peng i samma kategori.

När det gäller titeln som bästa mid-laner tillhör den säkerligen Søren "Bjergsen" Bjerg vars bedrifter är legendariska bland dem som följer spelet.

Den kompletta listan

Den fullständiga listan innehöll inte bara de namn vi nämnde ovan, utan även några andra fantastiska spelare som har åstadkommit så mycket för LCS under de senaste 10 åren. Sammanlagt tio spelare klarade av den slutgiltiga listan, och de är:

 • Blaber
 • Doublelift
 • Hai
 • Doublelift
 • Aphromoo
 • Dubbellift
 • Xmithie
 • CoreJJ
 • Jensen
 • Impact
 • Bjergsen

Även om varje namn på listan säkert förtjänar att vara med där, var det viktigt att ta fram en övergripande vinnare. Den utmärkelsen gick till Bjergsen, tätt följd av Doublelift som tvåa och Impact på tredje plats.

Att välja "GOAT"

Valet av vem som är bäst genom tiderna är rent subjektivt, särskilt i ett så komplext spel som LoL, där till och med till synes små bidrag kan ha en enorm inverkan på det totala resultatet.

I slutändan var det Bjergsens sex titlar och fyra MVP-utmärkelser som visade sig vara för bra för att ignoreras, särskilt med tanke på att hans form aldrig vacklade även när han spelade internationellt.

Om det inte hade varit han skulle Doublelift ha gått därifrån med bytet. Han har lyckats samla ihop imponerande 11 titlar under sin karriär. Under denna tid har Doublelift dock bara tilldelats MVP-utmärkelsen en gång, eftersom Bjergsen regelbundet överträffade honom.

Några stora talanger i LCS-listan

Den viktigaste behållningen från årets omröstning var en plötslig insikt om den rikedom av talang som har prytt LCS under det senaste decenniet. Med en tävlingsnivå som ständigt förbättras varje år kan man bara undra vad nästa årtionde kommer att föra med sig.