De bästa agenterna i Valorant | Lås upp din första karaktär

Valorant har blivit ett av de bästa FPS-spelen i branschen idag, med sitt realistiska spelande och sina pittoreska kartor.

Spelet exploderade på de globala topplistorna redan innan lanseringsdatumet, vilket ger dig en uppfattning om hur populärt det är nu.

Förutom de nio olika kartorna och skins som du får i Valorant är det som säljer det de agenter du kan spela. Du kan välja fem automatiskt upplåsta agenter när du kommer nyss in i spelet, kategoriserade i olika spelstilar: Duellister, Sentinels, Controller och Initiator.

Den här guiden ger dig en uppdelning av varje agent och vilken du bör låsa upp utifrån din specifika spelstil.

Dina fem första agenter

Valorant har för närvarande en komplett lista med mer än 20 agenter (med fler introducerade med några månaders mellanrum), men endast fem av dem är upplåsta för nybörjarspelare:

  • Brimstone (Controller)
  • Sage (Sentinel)
  • Phoenix (Duellist)
  • Jett (Duellist)
  • Sova (initiativtagare)

Det kan vara förvirrande att förstå vad kategorierna betyder. Du kan dock så småningom hitta din spelpreferens genom att prova varje agent i scener med låga insatser som Spike Rush eller Unrated.

I den sista akten introducerades också Swiftplay, som gör det möjligt för spelarna att njuta av en kort 5v5-match med lägre insatser men med en mer diversifierad ekonomi per omgång.

Fördelning av agentkategorier

Du kan läsa om vad varje kategori innebär under agenturvalet före en match, men här är en snabb genomgång för att friska upp ditt minne:

  • Sentinels

Den här stilen är bäst för dem som gillar att spela passivt. Sentinels är experter på att låsa platser och plantera för sina lagkamrater. Om detta låter perfekt för dig kan du prova att spela Sage. Du kan låsa upp andra Sentinels som Chamber, Killjoy och Cypher.

  • Duelists

Gillar du att rusa och ta poäng för ditt lag? Ge duelists ett försök om du gillar att sätta press på dina motståndare genom att få den första dödningen. Lås upp de andra duellistagenterna på listan om du gillade att spela Jett eller Phoenix.

Reyna är en favorit för många nya spelare på grund av hennes dominerande personlighet och ganska överstyrda förmågor. Å andra sidan är Raze, Yoru och Neon också fantastiska val.

  • Initiativtagare

Den här spelstilen är bäst om du gillar att sätta upp ditt lag för framgång genom att hämta information först. Initiatorer som Sova och Kay/O är ganska svåra att bemästra, men informationen de ger är viktig i rankade matcher med höga insatser.

Du kan också prova att spela de andra initiativtagarna i spelplanen, nämligen Fade, Skye, Gekko och Breach.

  • Kontrollanter

Gillade du att röka växtplatsen med Brimstone i din första match som nybörjare? Controllers är pålitliga för att skära upp kartan genom att noggrant blockera fiendens synfält. Ta kontroll över kartan genom att spela andra agenter som Omen, Viper, Harbor eller Astra.

Den bästa kontrollern att låsa upp

Omen är en favorit bland många spelare för sin blyga och missförstådda personlighet. Hans Dark Cover (E) är bäst på mindre kartor, eftersom förmågan har en begränsad räckvidd.

De andra förmågorna, som Shrouded Step (C) och Paranoia (Q), är bra för att förvirra och blända motståndarna.

Slutligen kan du använda hans ultimata, "From the Shadows (X)", för att koppla ihop rundor genom att teleportera dig till växtplatsen med bomben.

Den bästa Sentinel att låsa upp

Den franska agenten Chamber är fortfarande en av de mest spelade agenterna i Valorant-listan. Hans signaturförmåga, Trademark (C), är oöverträffad för att blockera chokepoints.

Å andra sidan är Headhunter (Q) en gyllene pistol med otrolig eldkraft. Använd Rendezvous (E) och Tour De Force (X) för att hjälpa dina lagkamrater med plantering.

Den bästa initiativtagaren att låsa upp

Kay/O är helt och hållet inriktad på sina verktyg. Dölj och upptäck dina motståndare genom att använda Zero/Point (E). Använd Fragment (C) och Flash/Drive (Q) för att blända dina fiender när du trycker på. Hans ultimata Null/CMD gör att du kan återuppliva Kay/O och undertrycker alla fiendens förmågor inom ett stort område när han lever.

Den bästa duellanten att låsa upp

Spela aggressivt med Valorants mest dominerande agenter för att öka din rang. Reyna's Devour (Q) låter henne fylla på förlorad hälsa genom att konsumera soul orbs.

Alternativt kan du använda Dismiss (E) på en soul orb för att tillfälligt bli osynlig. Du kan också använda Leer (C) för att förblinda alla motståndare som befinner sig inom räckvidd för det lila ögat.

Till sist kan du utrusta hennes ultimata, Empress (X), för att gå i raseri och försvinna helt och hållet efter varje död. Hennes hälsobalken ökar också till ett maximum med varje avsked.

Slutsats

Varje Valorant-agent har unika färdigheter och spelstilar som snabbt kan vända stridens riktning. Med sina spännande spellägen och innovativa strategier kan du dominera spelet med en agent av ditt val. Bemästra din favoritkaraktär och börja vinna tävlingsmatcher redan idag!

More posts
27 maj 2022

G2 slår sig igenom LEC-slutspelet

Detta visar sig vara ännu ett fantastiskt år för G2 Esports, efter en historisk seger mot Rouge i slutspelet i League Of Legends European Championship 2022 Spring play-offs. Dessutom såg denna sege...

Read more
19 mars 2022

Ny valorant agent: DeadEye läckte

Läckor händer i varje spel, film eller tv-show. Fans älskar att få dem att göra förutsägelser om vad som väntar på dem under de följande månaderna. Valorant är inte ett undantag från det. Riot spe...

Read more