Bäring, plantering och desarmering av spiken i VALORANT

I VALORANT är huvudmålet för angriparna att placera ut bomben, som försvararna måste försöka förhindra eller desarmera. Bomben placeras på angriparens sida varje runda, och den kallas vanligtvis för Spike. Den här guiden kommer att gå igenom allt du behöver veta om att bära, plantera och desarmera Spike. Utan ytterligare ado, låt oss komma igång!

Betydelsen av spiken i VALORANT

Den intensiva världen i VALORANT kretsar kring angriparna som planterar bomben och försvarar den mot försvararna. Det liknar Counter-Strike: Global Offensive men med tilltalande grafik, ett brett utbud av roliga vapen och spännande strategier att genomföra.

Att placera ut spiken är nyckeln till seger i olika spellägen, inklusive Standard, Competitive, Swift Play och Spike Rush. Angriparna måste försvara bomben under nervkittlande 45 sekunder.

Om de lyckas detonerar Spike, utplånar alla i sin närhet och säkrar en seger för angriparna. Men om de misslyckas med att placera ut bomben eller om försvararna lyckas desarmera den, vinner försvararna matchen.

Du kan använda vilken karaktär som helst för att plantera Spike. På tal om karaktärer, det kan finnas en möjlighet att få en ny agent (Deadeye) i VALORANT.

Plocka upp och släppa spiken i VALORANT

Angriparna måste plocka upp Spiken genom att springa över den. Om en spelare dör eller tappar bomben måste en annan lagmedlem plocka upp den för att placera den på den angivna platsen.

Om planen ändras kan du släppa bomben så att dina lagmedlemmar kan plocka upp den.

För att släppa Spike måste du först välja den genom att antingen använda musens skrollhjul eller trycka på "4". När du håller i bomben trycker du bara på "G" för att släppa den. Om din teammedlem är i närheten kommer Spike automatiskt att falla ner i deras lager.

Plantera spiken i VALORANT

När det gäller att plantera Spike finns det på varje karta särskilda planteringsplatser som är märkta "A-plats", "B-plats" eller "C-plats".

Som angripare måste du och din trupp lägga upp en strategi och bestämma vilken plats ni ska slå till mot tillsammans eller om ni ska sprida ut er. Tänk på att försvararna också planerar på sin sida för att förhindra att bomben placeras ut.

När du väl är på din valda plats är det dags att placera ut Spike. Du kommer att mötas av en uppmaning att trycka och hålla in "4.". Hela bombplanteringsprocessen tar fyra spännande sekunder att slutföra.

Om du lyckas plantera Spike får du inte bara en ultimat poäng utan ditt team får också 300 extra krediter för nästa omgång. Även om du säkrar en seger genom eliminering är det bäst att plantera bomben för att få de extra poängen.

Om du vill förbättra din rankning eller lära dig nya strategier kanske du vill överväga VALORANT boosting. Det är ett enkelt sätt att bli bättre på spelet och börja vinna matcher.

Vad är en "standard" växt i VALORANT?

När du spelar VALORANT finns det vissa kodord eller fraser som spelarna använder för att förenkla kommunikationen mellan sina lagmedlemmar.

Om du hör dina lagkamrater ropa "standardanläggning" hänvisar de till de platser som anses vara de bästa platserna för Spike-plantering.

En standardanläggning hänvisar till smultronställen på de utsedda anläggningsplatserna, och att känna till dessa platser kan ge dig ett strategiskt övertag. Dessa är ofta säkra platser för angriparna, eftersom de är lätta att försvara.

Hur man desarmerar spiken i VALORANT

Om du spelar som försvarare är det ditt ansvar att skydda de utsedda växtplatserna och hindra angriparna från att plantera Spiken. Om angriparna lyckas placera ut bomben måste du och dina lagmedlemmar desarmera Spiken för att säkra en seger.

För att desarmera Spike, tryck och håll ned "4" bredvid den i sju sekunder. Vid 3,5 sekunder kommer du till en kontrollpunkt, där du eller dina teammedlemmar kan fortsätta desarmera bomben om ni inte lyckades första gången.

Det finns tre anledningar till varför du kanske vill överväga att gå bort från Spike efter att ha nått kontrollpunkten på 3,5 sekunder, och dessa är följande:

  • Det kan finnas angripare som lurar runt för att eliminera dig och dina teammedlemmar;
  • Du kanske vill låta någon annan desarmera den för att få den slutgiltiga poängen; eller
  • Det finns en dödlig förmåga som kastas på Spike som kommer att döda dig.

Avslutande tankar

Vissa spelare använder en strategi som kallas "falsk desarmering", där försvararna skapar en illusion av att desarmera Spiken. Detta gör det möjligt för angriparna att avslöja sina platser och riskera att bli dödade.

När försvararna till slut desarmerar Spiken får den spelare som fullbordar uppgiften en ultimat poäng.

Om en lagkamrat är på väg att låsa upp sin ultimata förmåga är det ofta ett smart drag att desarmera bomben halvvägs och låta dem komma in för den ultimata poängen.

VALORANT handlar om strategi oavsett vilken sida du befinner dig på. Att kommunicera med dina lagmedlemmar under hela matchen är avgörande för att öka dina chanser till seger!