Asiatiska spelen i Hangzhou: Detaljer om League of Legends-evenemanget

Hangzhou Asian Games 2023 markerar en viktig milstolpe för esport, med League of Legends som ett huvudevenemang. Denna inkludering höjer inte bara statusen för esport utan gör den också jämförbar med traditionella sporter. Evenemanget syftar till att främja sportsmannaanda, kulturellt utbyte och samarbete mellan asiatiska länder, och inkluderingen av esporttitlar som LoL är ett bevis på det växande inflytandet från digitala tävlingar.

Schema och deltagande lag

LoL Asian Games 2023 pågår från den 25 september till den 29 september. De deltagande lagen är olika och representerar olika regioner som Sydostasien, Syd- och Centralasien, Östasien och Västasien. Lag från länder som Malaysia, Myanmar, Filippinerna, Singapore, Thailand, Vietnam, Indien, Kazakstan, Kirgizistan, Sri Lanka, Kina, Kinesiska Taipei, Hong Kong, Japan, Macao, Sydkorea, Bahrain, Jordanien, Kuwait, Oman, Palestina, Saudiarabien, Qatar och Förenade Arabemiraten kommer att tävla om den prestigefyllda guldmedaljen.

Den kontroversiella lappen

En av de stora snackisarna inför evenemanget har varit beslutet att spela spelen på en föråldrad patch, närmare bestämt patch 13.12. Detta har lett till en våg av kritik från både fans och spelare, som hävdar att den föråldrade patchen kan ha en betydande inverkan på spelens konkurrensintegritet.

Fakers syn på saken

Faker, en av de mest ikoniska figurerna i League of Legends-samhället, uttryckte att det är meningsfullt för esports att vara ett huvudevenemang i de asiatiska spelen för första gången. Hans åsikt har vikt, med tanke på hans status som en veteran och högt respekterad spelare i esportvärlden.

Var kan man titta?

Spelen kan ses på den officiella strömmen för asiatiska spel. Dessutom förväntas populära streamers som IWDominate, LS och Caedrel ge täckning av evenemanget.

Slutsats

2023 Hangzhou Asian Games kommer att bli ett landmärkehändelse för League of Legends och esports i allmänhet. Trots kontroverser som den föråldrade patchen lovar evenemanget att bli en spännande tävling som kommer att visa upp färdigheterna och talangerna hos de bästa esportslagen från hela Asien. Det är inte bara en turnering; det är ett uttalande om det växande inflytandet och acceptansen av esport på den globala scenen.