Allt du behöver veta om smurfarna i League of Legends

I League of Legends finns ett fenomen som väcker både beundran och förbittring: smurfing.

I det här blogginlägget kommer vi att fördjupa oss i komplexiteten i denna kontroversiella praxis, utforska varför spelare köper eller använder smurfkonton och diskutera orsakerna bakom den kärlek och det hat som smurfar genererar.

Vad är en smurf?

För dem som inte känner till begreppet är smurfing när en erfaren spelare skapar ett nytt konto för att spela mot mindre skickliga spelare.

Det nya kontot börjar från början och placerar den erfarna spelaren i matcher med lägre rankade eller mindre skickliga motståndare. Termen "smurfing" har sitt ursprung i onlinespelens tidiga dagar och har sedan dess blivit allmänt erkänd i ligagemenskapen.

Varför använder ligaspelare smurfkonton?

Det finns flera anledningar till varför ligaspelare skapar eller köper smurfkonton, varav vissa är mer kontroversiella än andra. Här är några vanliga motiv:

 1. För att öva på nya roller eller mästare: Endast vissa personer gillar att hålla en enda mästare. Genom att smurfa kan erfarna spelare prova nya roller eller mästare utan att riskera att förlora sin rang på huvudkontot. Detta experimenterande hjälper dem att bredda sina färdigheter utan att utsättas för pressen från spel med hög ranking.
 2. För att spela med vänner med lägre rang: Vissa spelare skapar smurfkonton för att delta i spel med sina vänner med lägre rang. Detta gör det möjligt för dem att spela tillsammans i en mer avslappnad miljö utan att vara rädda för att dra in sina vänner i mer utmanande matcher.
 3. För att njuta av en känsla av att ha åstadkommit något: För vissa spelare är spänningen i att vinna matcher och dominera motståndarna en viktig motivation för att smurfa. De kan känna sig fulländade när de snabbt klättrar i graderna och överträffar mindre erfarna spelare.
 4. För att slippa långa kötider: Spelare med hög ranking upplever ofta långa köer på grund av en mindre pool av lika skickliga motståndare. Genom att skapa ett smurfkonto kan dessa spelare hitta matcher snabbare.

Var köper spelare orankade konton?

För spelare som vill dyka in i smurfingvärlden erbjuder smurfmarknaden i League of Legends en mängd olika alternativ. I det här avsnittet kommer vi att undersöka var spelare kan köpa smurfkonton, de olika typerna som finns tillgängliga och de priser som är förknippade med dem.

Var kan man köpa smurfkonton?

Även om det är relativt enkelt att skapa ett smurfkonto köper många spelare förnivåade konton från webbplatser som vår för att spara tid och ansträngning. Det finns olika typer av onlineplattformar och webbplatser som säljer League of Legends smurfkonton, t.ex:

 1. Marknadsplatser för dedikerade LoL-konton: Webbplatser som vår fokuserar enbart på att sälja League of Legends-konton. De erbjuder ofta garantier som omedelbar leverans, säkra transaktioner och en rad olika kontotyper att välja mellan.
 2. Marknadsplatser för allmänna spelkonton: Dessa plattformar säljer konton för olika spel, inklusive League of Legends. De kan erbjuda ett större urval av konton men saknar kanske den specialiserade kundtjänst och de garantier som finns på dedikerade marknadsplatser för LoL-konton.
 3. Forum och gemenskaper online: Vissa spelare väljer att köpa smurfkonton från andra spelare via onlineforum eller spelgemenskaper. Det här alternativet kan vara mer prisvärt, men det innebär en högre risk för bedrägerier eller problem med återställning av konton.

Vilka typer av LoL-smurfkonton finns det?

Det finns flera olika typer av smurfkonton som kan köpas och som tillgodoser olika preferenser och budgetar:

 1. Oklassificerade konton: Dessa konton är upp till 30 men har ännu inte deltagit i rankade spel. De erbjuder en nystart för spelare som vill kalibrera sin rank och är ofta det mest populära valet.
 2. Rankade konton: Dessa konton har en förutbestämd rang (t.ex. silver, guld eller platina). De tilltalar spelare som vill hoppa direkt in i en viss rang utan att behöva slita sig igenom placeringsmatcher.
 3. Konton med hög Blue Essence (BE): Vissa konton har en stor mängd Blue Essence, vilket gör att spelarna snabbt kan låsa upp mästare, runor och andra föremål i spelet. Dessa konton är attraktiva för dem som vill bygga upp en varierad mästarpool eller anpassa sin spelupplevelse.

Hur mycket kostar Smurf-konton?

Priset för smurfkonton varierar beroende på flera faktorer, till exempel kontots rang, antalet upplåsta mästare eller skins och mängden Blue Essence som finns tillgänglig. Här är en grov uppskattning av vad du kan räkna med att betala för olika typer av konton:

 1. Konton utan rang: Priserna varierar oftast mellan 10 och 40 dollar, beroende på antalet BE eller upplåsta mästare/skinn.
 2. Rankade konton: Dessa konton kan kosta mellan 30 och 200 dollar eller mer, beroende på rang, olåsta mästare/skinn och tillgänglig BE.
 3. Konton med hög BE-nivå: Priserna för konton med hög BE kan variera avsevärt, från cirka 20 dollar till 50 dollar eller mer, beroende på BE-belopp och andra kontofunktioner.

Varför älskar folk LoL-smurfarna?

Det finns flera anledningar till varför vissa spelare uppskattar smurfarna:

 1. Lärande möjligheter: Att spela mot eller med en smurf kan ge värdefulla inlärningsupplevelser för mindre erfarna spelare. De kan lära sig nya strategier, taktiker eller mästarspecifika tips genom att observera smurfen.
 2. Smurfar i ditt lag: Typiskt sett kan en smurf i ditt lag öka dina chanser att vinna, eftersom de ofta har en mer omfattande förståelse för spelets mekanik och strategier.
 3. Smurfströmare och innehållsskapare: Många populära streamare och skapare av League of Legends använder smurfkonton för att skapa underhållande innehåll. Tittarna tycker om att se dessa skickliga spelare visa upp sina förmågor och klättra i graderna.


Varför hatar folk smurfarna?

Å andra sidan kritiseras smurfar ofta av följande skäl:

 1. Orättvisa matcher: Smurfar kan skapa en orättvis spelupplevelse för mindre erfarna spelare som kan ha svårt att konkurrera mot dem. Detta kan leda till frustration och avskräckning, särskilt för nyare spelare.
 2. Giftigt beteende: Inte alla, men vissa smurfar uppvisar giftigt beteende, till exempel genom att avsiktligt förlora matcher eller håna mindre skickliga motståndare. Denna negativitet kan fördärva spelupplevelsen för andra och skapa en fientlig miljö.
 3. Uppblåst rangordning: Smurfar kan bidra till rankinflation genom att artificiellt höja sina vänners eller andra spelares rankning i sina spel. Detta förvränger spelarnas verkliga kompetensnivå och undergräver rankingsystemets integritet.


Avslutande tankar

Världen för smurfarna i League of Legends är komplex och polariserande, med förespråkare och motståndare som passionerat försvarar sina åsikter. Å ena sidan kan smurfarna ge värdefulla inlärningsupplevelser och underhållning, å andra sidan kan de skapa orättvisa matcher och främja toxicitet i spelet.

Som spelare är det viktigt att inse att alla smurfar inte är "dåliga" eller "bra" i sig. Varje smurfkonto drivs av olika motiv och deras inverkan på spelet varierar. Det är viktigt att behålla ett balanserat perspektiv när man möter smurfar och att fokusera på att förbättra sitt spelande och sin upplevelse.