Agurin öppnar upp om varför han inte kommer att gå proffs efter att ha nått rank 1 i Korea

En legend i vardande

Marcin "Agurin" Jankowski, ett namn som är synonymt med excellens i League of Legends-samhället, uppnådde nyligen den eftertraktade Rank 1 på den koreanska servern. Men trots sina oöverträffade färdigheter och prestationer har Agurin valt en mindre upptrampad väg genom att undvika den professionella scenen. I den här artikeln fördjupar vi oss i hans skäl och den resa som ledde honom till detta beslut.


Uppstigningen till rank 1

Agurins skicklighet i spelet är obestridlig. Hans senaste prestation att nå Rank 1 i Europa, inte bara på EU-West-servern utan också på EU-NE-servern, talar volymer om hans engagemang och skicklighet. Vad som är ännu mer berömvärt är att han lyckades uppnå denna bedrift medan han streamade sina spel live, utan någon fördröjning, så att fansen kunde bevittna hans resa i realtid.


Pro Play-kapitlet

Agurins försök med professionellt spel är inte okänt. Han var en aktiv proffsspelare från 2018 till 2021, främst i den tyska scenen. Med ESG dominerade hans lag turneringar under ett helt år och säkrade till och med en plats i EU Masters. Deras enda förlust kom i händerna på Mad Lions, ett lag vars medlemmar så småningom flyttade till LEC. Trots sina framgångar stod Agurin inför utmaningar. Han övervägdes en gång för Schalke Academy men ansågs ha "mindre potential" på grund av sin ålder, trots att han erkändes som den bästa spelaren under uttagningarna.


Ett svårt val

Agurins kärlek till streaming är uppenbar. Det kom dock en punkt då han var tvungen att välja mellan sin passion för streaming och sitt engagemang för ett lag. Ledningens ultimatum var tydligt: välj mellan streaming och teamet. Agurin, som insåg hur viktig streamingen var i hans liv, valde det förstnämnda. Detta beslut avskräckte honom dock inte från spelet. Han fortsatte att spela och bildade till och med ett team med andra streamers, även om de inte kunde tävla professionellt på grund av nya streamingregler.


Nutid och framtid

För närvarande är Agurin nöjd med sin status quo. Han gillar att streama och försöker inte aktivt gå med i ett professionellt team. Han är dock fortfarande öppen för möjligheter, särskilt om de överensstämmer med hans kärlek till streaming och hans vision för spelet. I ett innerligt inlägg på Twitter uttryckte Agurin sin kärlek till spelet och hur proffsspel erbjuder bättre spelkvalitet. Men för honom måste villkoren vara rätt, antingen så att han kan strömma eller tillhandahålla den typ av spel han önskar.


Slutsats: En legend på sina egna villkor

Agurins resa erbjuder ett unikt perspektiv på esportvärlden. Medan många jagar drömmen om professionell spel, har Agurin visat att det är möjligt att uppnå storhet på ens villkor. Hans beslut att prioritera streaming framför proffsspel, samtidigt som han fortfarande uppnådde Rank 1, är ett bevis på hans engagemang och kärlek till spelet. Som fans kan vi bara beundra hans val och se fram emot mer av hans legendariska spel.