Varifrån kommer Twitch Få sina intäkter från?

Twitch är en populär online-plattform som kan vara värd video spelare från alla typer av bakgrunder. Miljontals människor loggar in dagligen för att strömma sig spela sina favoritspel eller bara för att titta på andras spela. Idag är det värt cirka fyra miljarder dollar. Hur Twitch göra alla dessa pengar? Vi är på väg att gå djupare in detta online kassako och ta reda på.

Twitch är en jätte

Twitch är enorm för Esports. Tidigare i år användarna bor strömmade över två miljarder timmar av spelande videos. Det är i genomsnitt 15 miljoner tittare per dag. Möjligheterna att få in pengar är enorm. Twitch har överträffat alla andra plattformar i samma kategori. Nästa år, prognoserna företaget att de kommer att ha 589 miljoner tittare runt om i världen.

Många människor som inte får varför Twitch är så populär kan fråga sig varför någon vill titta på någon spela videospel för timmar i sträck. Dock har Twitch räknat ut att det är vad spelarna vill ha. Folk är angelägna om att se andra spela videospel de känner så väl. Den har en utmärkt gemenskapen atmosfär, och plattformen är fri att strömma samtidigt värd miljontals videoklipp på en gång.

Annonser och Abonnenter

Så om Twitch inte kostar några pengar att gå med, hur går det att tjäna pengar? Det beror i hög grad på annonser och abonnemang. När du börjar titta på video på här, du snart att märka annonser som skuren i bäckar och syns på sidofält. Dessa annonser kan kosta upp till $ 10 per view eller intryck. Med tanke på alla de filmer som för närvarande strömma på plattformen, som kan översättas till flera miljarder dollar. Även om det inte har offentligt förklarat hur mycket det har gjort genom annonser, det uppskattas att de kommer att ta in nära två miljarder dollar på två år.

Abonnemang bränsle också Twitch intäkter. Medlemskapet är cirka fem dollar i månaden för den grundläggande nivån. Om du vill ha fler funktioner och add-ons, kan du uppgradera till Twitch Turbo vilket är ungefär nio dollar per månad. Här behöver tittarna inte har så många annonser för att ta sig igenom, det finns mer video lagring och visuella uppgraderingar som är exklusivt för dessa medlemmar.

Mindre Inköp

Det finns också i appen inköp som du kan göra i Twitch. Dessa inköp kallas Bits och börjar på ungefär två dollar för 100 av dem. Dessa bitar används för chatt uppgraderingar såsom större uttryckssymboler och exklusiva bilder. Sedan starten har användarna köpt $ 14 miljoner bitar för sina chattar.

Med Twitch, lite räcker långt. Även om det är gratis att titta på video, plattformen vet att de flesta användare kommer att prenumerera på något sätt. Det kostar bara några dollar i månaden, och med miljontals abonnenter, tillägger att upp till något betydande. Twitch är en av de föredragna sätten att hålla jämna steg med populära spelare och upptäcka upp och kommande sådana. Esports har snabbt blivit en jätte i länder runt om i världen, och Twitch tar en bit av det kakan för sig själv.