Varför Dopa Inte i LCS?

Sydkorea är ett land där videospel är vanligt bland ungdomar, med en befolkning som spelar mycket och många organiserade tävlingar varje år. Men fusk eller skapa fusk verktyg för videospel anses vara ett brott och kan skicka brottslingar upp till 5 års fängelse.

Jeong Sang-Gil, mer känd som Apdo eller dopa, är en av de mest framstående spelare i den asiatiska världen. Han lyckades nå Rank 1 upprepade gånger med en exceptionellt hög vinst rekord på den koreanska och kinesiska skala. Först gjorde han inte stödja erbjudanden från företagen eftersom han skulle ha fått mer från Elo-Öka.

Han fortsatte att spela på många Smurf plattformar. Han strömmas till olika kanaler och utvecklat ett stort fan bas i Kina. Efter att ha fått en toehold i Kina planerade Apdo att spela i Pro League. Men han har beslutat att förkasta det en gång för alla. Läs vidare för att upptäcka mer om Dopa.

Biografi

I den koreanska spelplattform, Dopa betraktas allmänt som en allvarlig Elo professionell. Han kan lysa i många roller och spela i djungeln, topp, mitten, och AD. Han är dock oftast en mid-Laner.

Enligt många spelexperter, Dopa rankas som den näst bästa mid-Laner i världen efter Faker. Men andra hävdar att han är den största spelaren totalt. Han kan lyckas i fyra olika positioner när Faker är känd endast för att vara en mid-Laner. Å andra sidan, till skillnad från Faker, Dopa aldrig deltagit i en offline spel.

Gaming Karriär

Dopa minskade erbjudanden för att börja spela för pro lag eftersom han gjorde mer intäkter från Elo-öka. Men i slutändan engagerade han i OGN Winter 2013-2014 Qualifier med Team Dark. Sorgligt nog var gruppen uteslöts ur tävlingen på grund av usel sportsmanship uppförande.

Hans aktivitet på Elo-öka rapporterades till upplopp. Således hade hans primära konto stängts av 1000 år, och han hade förbjudits från att konkurrera i OGN.

Trots sin livstid förbud, Apdo fortsatte spela smurf skivor och uppnått Challenger med en otroligt stor vinstprocent. Han sänder på olika kanaler, inklusive YY TV. I september 2014 flyttade Apdo till Kina för att tjäna en $ 162 tusen prissumma i Challenger, som han kunde göra på mindre än en månad.

Vad är Elo Öka?

Apdo erkändes över hela världen som den bästa solospelare. Han nådde upprepat första plats i den koreanska och kinesiska rankad stege vid flera tillfällen. Men aldrig spelade han konkurrenskraftigt. Anledningen är enkel: Han erkände att tjäna mer genom att öka andra spelares konton än genom att vara en professionell. Det var därför han förbjöds LCS och sanktioneras av Riot Games.

Därför är alla hans konton, som han nyligen antagna till, är upphängda. För att öppna ett konto på den koreanska server, behöver du ett personnummer, som är specifika för var och en, som du kan få vid födseln från banken. Genom att förbjuda Dopa första konto har sitt personnummer avbrutits också. Så han leker med konton i namnen på sina vänner eller bekanta, men i Korea, att spela på någon annans konto anses Elo öka.

The Bottom Line

Dopa ses allmänt som den största spelaren någonsin spelat Twisted Fate och Kassadin. Han är en spel monster. Men, hävdade han att han inte har något emot förbudet, eftersom han inte hade några planer på att gå professionell, och att öka gav honom mer pengar i alla fall.

Check out our LoL boosting and LoL Smurf Account services now